Vairums ukraiņu gatavi turpināt pretošanos pat atomkara gadījumā

Konfliktu zonas
Sargs.lv/"LSM.lv"
Francijas kodolizmēģinājums Moruruā atolā (informatīvs attēls)
Foto: AFP/Scanpix

Pārliecinošs vairākus Ukrainas iedzīvotāji būtu gatavi turpināt cīņu pret krievu okupantiem pat tad, ja agresorvalsts Krievijas totalitārais režīms izšķirtos par kodolieroču uzbrukumiem pret Ukrainas pilsētām, tā liecina Ukrainas iedzīvotājas rezultāti, kas tapuši pēc Minhenes Drošības konferences pasūtījuma, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju portāls "LSM.lv"

 

Saskaņā ar aptaujas datiem, 89% ukraiņu būtu gatavi turpināt cīņu pret Krievijas iebrucējiem pat tad, ja Krievija Ukrainu apšaudītu ar taktiskajiem kodolieročiem.

Padoties iebrucēju priekšā šādā gadījumā būtu gatavi vien 6% ukraiņu.

Kā ziņo "LSM.lv", aptaujā tika uzdots arī jautājums par to, pie kādiem nosacījumiem Ukrainas iedzīvotāji būtu gatavi piekrist pamiera noslēgšanai ar Krieviju. Uz to vairums, jeb 93% respondentu atbildēja, ka Krievijai pilnībā jāizved savs karaspēks no visas Ukrainas teritorijas, tai skaitā okupētās Krimas pussalas.

83% aptaujas dalībnieku atzina, ka Ukraina nekad nebūs drošībā, kamēr vien Kremlī saimniekos tagadējais Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Aptaujas dalībniekiem arīdzan tika vaicāts, kuras valstis un organizācijas sniegušas vislielāko atbalstu Ukrainai. Augstāko novērtējumu saņēma Lielbritānija, ASV, Kanāda un Eiropas Savienība, bet vissliktāk ukraiņi vērtē Ķīnas un Indijas reakciju uz Krievijas iebrukumu Ukrainā.

"Sargs.lv" jau vēstīja, ka kopš tiek intensificēta Rietumvalstu militārā palīdzības sniegšana Ukrainai, Krievijas oficiālās propagandas medijos arvien vairāk un vairāk izskan aicinājumi Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam dot pavēli par kodoluzbrukumu Ukrainai, kurai nav pašai savu kodolieroču. Gadījumā, ja šāda izšķiršanās notiktu, Krievija ar masu iznīcināšanas ieročiem uzbruktu valstij, kurai nav līdzekļu adekvātai atbildei.

Reaģējot uz Krievijas armijas pastrādātajiem neskaitāmajiem kara noziegumiem Ukrainā, kā arī uz Kremļa oficiālo politiku, kura vērsta ukraiņu tautas genocīda īstenošanai, Latvijas Republikas Saeima aizvadītajā gadā atzina Krieviju par terorismu atbalstošu valsti.

Dalies ar šo ziņu