Rezņikovs: Ukraina ir gandarīta par Ramšteinas sanāksmes rezultātiem

Konfliktu zonas
LETA/Ukrinform
Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs
Foto: Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs paudis gandarījumu par piektdien Vācijas pilsētā Ramšteinā notikušās Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas sanāksmes rezultātiem.

"Esmu ļoti gandarīts un ļoti pateicīgs Loidam Ostinam un Markam Milijam, komandai, kas organizēja Ramšteinu, kā arī uzņemošajai pusei Vācijai un jaunajam ministram Pistoriusa kungam. Svarīgi bija vienotība, savlaicīgums, palīdzības tūlītējums, spēju radīšana turpināt pretuzbrukuma operācijas, lai atbrīvotu okupētās teritorijas," sacīja Rezņikovs.

Viņš piebilda, ka papildus publicētajai informācijai par militāro palīdzību Ukrainai "atsevišķas paketes tika paziņotas aiz slēgtām durvīm".

Pēc ministra teiktā, kontaktgrupas sanāksmē liela uzmanība tika pievērsta pretgaisa aizsardzības stiprināšanai.

"Šis jautājums nopietni attīstās, un mēs Ramšteinā runājām ne tikai par "Patriot", bet arī par citām sistēmām. Runa ir par tuva, vidēja un tāla darbības rādiusa sistēmām un arī par augstumu," sacīja Rezņikovs.

Viņš uzsvēra, ka Ukrainas uzdevums ir saglabāt iniciatīvu kaujas laukā.

"Ikviens saprot, ka sarežģītas jaunas tehnikas apgūšana prasa laiku, taču Ukrainas karavīri, aizstāvji jau ir pierādījuši, ka ātri apgūst modernas sarežģītas sistēmas, sākot no artilērijas līdz bezpilota lidaparātiem," sacīja ministrs.

Piektdien notika astotā Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas sanāksme Ramšteinā, pēc kuras ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins paziņoja, ka sanāksmes rezultāti apstiprina visu dalībnieku apņēmību stāties pretī desmitgades "izšķirošajam izaicinājumam", kā arī gatavību turpmāk palīdzēt Ukrainai.

Tomēr Ramšteinas sanāksmē netika pieņemts lēmums par Vācijā ražoto tanku "Leopard" piegādēm Ukrainai.

Dalies ar šo ziņu