Eksperts: Lai panāktu izrāvienu, Ukrainai vajag aptuveni 100 tankus

Konfliktu zonas
Sargs.lv/The New Voice of Ukraine/The Guardian
tanki
Foto: Ukrainas karavīri netālu no Soledaras/AP/Scanpix

Ukrainai no starptautiskajiem partneriem ir jāsaņem vismaz 100 tanki, lai tā varētu uzsākt izrāvienu karā pret Krieviju, uzskata Starptautiskā stratēģisko studiju institūta (IISS) eksperti, un tam piekrīt arī bijušais Apvienotās Karalistes aizsardzības izlūkošanas vadītājs Fils Osborns.

Tomēr saskaņā ar IISS datiem šis tanku skaits ir ļoti atkarīgs arī no pienācīgas karavīru apmācības to lietošanā, rezerves daļu krājumiem, kā arī Ukrainas kaujas plāniem 2023. gada pavasarim.

IISS eksperti prognozē - lai Ukrainas karavīri iegūtu "pamata prasmes" izmantot vācu “Leopard 2” un Lielbritānijas “Challenger 2” tankus, varētu paiet trīs līdz sešas nedēļas.

“Sargs.lv” jau rakstīja, ka Lielbritānija Ukrainai piegādās ne tikai 14 tankus "Challenger-2", bet arī 100 bruņumašīnas, ieskaitot bruņutransportierus "FV-432", kas ir pazīstami arī ar nosaukumu "Bulldog", pirmdien pavēstīja Lielbritānijas aizsardzības ministrs Bens Volless.

Pēdējā palīdzība pakete Ukrainai ir vislielākā, ko Lielbritānija piešķirs Ukrainai cīņā pret krievu karaspēku. Tanki tiks piegādāti kopā ar bruņotām evakuācijas un remonta mašīnām, tāpat Ukraina saņems astoņas pašgājējhaubices “AS90”, 100 000 artilērijas šāviņu, 100 uzlabotas raķetes, dronus, kā arī tanku un bruņumašīnu rezerves daļas.

Dalies ar šo ziņu