Zelenskis: Ukrainas armija dara visu, lai apturētu ienaidnieku Doneckas apgabalā

Konfliktu zonas
LETA/Ukrinform
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis
Foto: AFP/Scanpix

Kara frontē sevišķi krasa situācija ir Doneckas apgabalā, un Ukrainas armija dara visu, lai apturētu ienaidnieku šajā virzienā, pirmdienas vakarā savā videouzrunā paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Sevišķi krasa situācija ir Donbasā. Mēs darām visu, lai apturētu ienaidnieka aktivitāti. Tur pašlaik ir mūsu mērķis numur viens, jo arī okupantiem Donbass vēl arvien ir mērķis numur viens," sacīja Zelenskis.

"Neraugoties uz kara acīmredzamo bezjēdzīgumu Krievijai un okupantu iniciatīvas zaudēšanu, Krievijas karavīru pavēlniecība tomēr dzen viņus uz bojāeju. Pastāvīgie Krievijas uzbrukuma mēģinājumi Doneckas apgabalā droši vien ieies karu vēsturē kā viena no visciniskākajām savu karavīru slepkavībām. Kad mēs to redzam, kad redzam šos uzbrukumus, mēs vēlreiz pārliecināmies par to, ka Krievijas mobilizācija ir atklāts mēģinājums dot komandieriem uz vietas pastāvīgu "lielgabalu gaļas" pieplūdumu. Citas jēgas Krievijas mobilizācijā vienkārši nav. Viņi sajuta, ka zaudē, un mēģina vienkārši novilcināt šo momentu, nodrošināt vismaz kaut kādu aktivitāti frontē, nolikt vismaz kādu ar ieroci rokās bojāgājušo vietā," piebilda prezidents.

Zelenskis pauda uzskatu, ka Krievijas sabiedrība vēl neapzinās visu Krievijas varas nežēlību pret savu tautu.

Viņš arī atzīmēja, ka Ukrainas varas iestādes strādā, lai nodrošinātu karavīrus ar ieročiem un munīciju. "Visām Ukrainas karavīru aktīvajām darbībām jābūt sinhronizētām ar augstas precizitātes ieroču pielietošanu. Tā ir viena no pamata prioritātēm," uzsvēra Zelenskis. 

Dalies ar šo ziņu