Londona: Kaujās Luhanskas apgabalā "vagneriešiem" smagi zaudējumi

Konfliktu zonas
LETA/UNIAN
Vagnera grupas algotnis
Foto: zonapriangan.pikiran-rakyat.com

Krievijas algotņu grupējumam "Vagner", pēc visa spriežot, bijusi centrālā loma pēdējās kaujās Ukrainā, arī Luhanskas apgabala Popasnes un Lisičanskas sagrābšanā, liecina Lielbritānijas izlūkdienesta informācija. Kaujās grupējums cietis smagus zaudējumus.

Krievija izmantojusi "Vagner", lai pastiprinātu spēkus frontes priekšējās līnijās, kā arī lai mazinātu personālsastāva trūkumu un zaudējumus.

"Vagner" arī pazemina kritērijus uzņemšanai grupējuma rindās, pieņemot darbā arī agrāk tiesātos un tos, kas iepriekš bijuši "melnajos sarakstos".

Jaunajiem algotņiem tiek nodrošinātas vien nelielas apmācības. Tas, visticamāk, atstās iespaidu uz operatīvo efektivitāti un samazinās grupējuma kā Krievijas regulāro vienību atbalsta lomu, teikts izlūkdienesta informācijas apkopojumā tviterī.

"Vagner" vadītājs Jevgēņijs Prigožins nule kā saņēmis Krievijas varoņa nosaukumu par Luhanskas apgabalā īstenoto uzbrukumu.

"Laikā, kad notiek vairāku augsta ranga Krievijas militāro komandieru nomaiņa, tas, visticamāk, saasinās neapmierinātību karavīru un "Vagner" starpā. Tas arī, visticamāk, negatīvi ietekmēs Krievijas karavīru morāli," teikts paziņojumā.

Dalies ar šo ziņu