Ukrainas karavīru sagūstīts pilots izrādās “Vāgnera grupas” algotnis

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Ukrainska Pravda
Ukrainas karavīru sagūstītais "Vāgnera grupas" algotnis Andrejs Fedorčukovs
Foto: Ukrainas karavīru sagūstītais "Vāgnera grupas" algotnis Andrejs Fedorčukovs/Foto: Ukrainska Pravda

18. jūnijā Ukrainas karaspēka sagūstītais krievu pilots pratināšanas laikā atklāja, ka viņš ir Krievijas privātā militārā uzņēmuma “Vāgnera grupa” algotnis, kuram maksā algu 200 000 rubļu [apmēram 3500 ASV dolāru - red. piez.] mēnesī, atsaucoties uz Ukrainas tiešsaistes ziņu izdevuma censor.net galvenā redaktora Jurija Butusova vietnē “Facebook” pausto informāciju, raksta Ukrainska Pravda.

Sagūstītais pilots ir Andrejs Fedorčukovs, Krievijas gaisa spēku majors. Viņš atzina, ka strādā privātajā militārajā uzņēmumā “Vāgnera grupa” un ka viņam maksā 205 000 rubļu mēnesī.

“Pratināšanas laikā Fedorčukovs teica, ka viņa uzbrukuma mērķis bija Ukrainas bruņoto spēku cietoksnis. Iepriekš viņš bija veicis bombardēšanas operācijas Ukrainas pilsētās. Fedorčukovs cer uz gūstekņu apmaiņu, tomēr viņš saprot – ņemot vērā, ka ir algotnis, viņš, iespējams, nav iekļauts ieslodzīto apmaiņas līgumos, un tāpēc par saviem noziegumiem var tikt sodīts,” raksta J. Butusovs.

Tāpat jāatzīmē, ka Krievijas lidmašīnām ir būtiskas navigācijas problēmas. Fedorčukovam līdzi bija “Garmin” navigators un viedtālrunis ar tajā instalētu lietotni “Pronebo”, lai navigācija būtu precīzāka par to, ko nodrošina Krievijas gaisa spēku lidmašīnās esošās navigācijas ierīces.

Jau vēstīts, ka 18. jūnijā Ukrainas bruņoto spēku 72. atsevišķā mehanizētā brigāde ziņoja – izmantojot “Igla” pārnēsājamu pretgaisa aizsardzības sistēmu, notrieca Krievijas lidmašīnu “Su-25”. Lidmašīnas pilots katapultējās un nonāca gūstā.

Dalies ar šo ziņu