Zelenskis: Pa humānajiem koridoriem evakuēti 350 000 cilvēku

Konfliktu zonas
LETA/INTERFAX-UKRAINA
ANO vadītā evakuācija no "Azovstaļ" tērauda rūpnīcas krievu aplenktajā Mariupolē
Foto: ANO vadītā evakuācija no "Azovstaļ" tērauda rūpnīcas krievu aplenktajā Mariupolē/Foto: VIA REUTERS/Scanpix

Ukrainā no kauju darbības rajoniem pa humānajiem koridoriem, kas izveidoti pēc sarunām ar Krievijas pusi, izdevies evakuēt vairāk nekā 350 000 cilvēku, pavēstīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Humāno koridoru organizācija ir viens no elementiem sarunu procesā, kas turpinās. Tas ir ļoti sarežģīts. Tomēr, lai arī cik sarežģīti tas nebūtu, mums no kauju darbības zonas izdevies izglābt vairāk nekā 350 000 cilvēku," videovēstījumā svētdienas vakarā sacīja prezidents.

Cilvēku evakuāciju no Mariupoles rūpnīcas "Azovstaļ" teritorijas izdevies organizēt pēc vairākas nedēļas ilgušām sarunām ar Krievijas pusi, viņš uzsvēra.

"Nebija nevienas dienas, kad mēs necenstos rast tādu risinājumu, kas nodrošinātu mūsu cilvēku glābšanu. Šodien pirmo reizi visu kara dienu laikā sāka strādāt šis dzīvībai svarīgais koridors. Vispirms bija divas uguns pārtraukšanas dienas šajā teritorijā," sacīja prezidents.

Pirmie evakuētie pirmdien ieradīsies Zaporižjā, kur viņus sagaidīs prezidenta biroja komanda, norādīja valsts galva.

"Ceru, ka rīt (pirmdien) tiks ievēroti visi nosacījumi, lai turpinātu cilvēku izvešanu. Plānojam sākt plkst.8 no rīta," viņš sacīja.

Zelenskis arī izteica pateicību visiem, kas piedalījās cilvēku glābšanā un humānā koridora nodrošināšanā.

"Arī turpmāk darīsim visu, lai evakuētu mūsu cilvēkus no "Azovstaļ" un Mariupoles kopumā," rezumēja prezidents.

Dalies ar šo ziņu