Krievija paziņo, ka izvedusi no Ukrainas vairāk nekā miljonu cilvēku

Konfliktu zonas
LETA/UKRAINSKA PRAVDA
Kāda ukrainiete un bērni Dņepro apgabala Novomoskovskas pilsētā bēgļu patversmē/Foto: REUTERS
Foto: Kāda ukrainiete un bērni Dņepro apgabala Novomoskovskas pilsētā bēgļu patversmē/Foto: REUTERS

Krievija ir paziņojusi, ka kopš kara sākuma ir izvedusi no Ukrainas uz savu teritoriju vairāk nekā miljonu cilvēku, tai skaitā 183 tūkstošus bērnu.

Par šo izvešanu, nosaucot to par "evakuāciju no bīstamiem rajoniem", ziņoja Krievijas informācijas aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz Krievijas Nacionālā aizsardzības pārvaldības centra priekšnieku Mihailu Mizincevu.

"Neraugoties uz Kijivas radītiem šķēršļiem, pagājušajā diennaktī bez Ukrainas varas iestāžu līdzdalības no Ukrainas, Doņeckas un Luganskas tautas republiku bīstamiem rajoniem uz Krievijas Federācijas teritoriju tika evakuēti 16 480 cilvēki, tai skaitā 3354 bērni, bet kopš speciālās militārās operācijas sākuma - pavisam 1 002 429 cilvēki, no kuriem 183 168 bija bērni," sacīja Mizincevs.

Viņš arī apgalvoja, ka vairāk nekā 2,75 miljoni ukraiņu un ārzemnieku esot lūguši evakuēt viņus uz Krieviju, tā sauktajām Doņeckas un Luganskas tautas republikām, kā arī uz Krievijas karaspēka kontrolētām teritorijām Zaporižjas, Mikolajivas, Harkivas un Hersonas apgabalos.

"Pavisam datubāzē ir 2 753 625 šādi lūgumi no 2132 Ukrainas apdzīvotām vietām," sacīja Mizincevs. 

Saskaņā ar viņa teikto, Krievijas Federācijā darbojas vairāk nekā 9,5 tūkstoši pilnīgā aprīkotu pagaidu izmitināšanas punktu.

Ukrainas varas iestādes ir vairākkārt ziņojušas par ukraiņu, tostarp bērnu bez vecākiem, piespiedu deportācijām uz Krieviju, sevišķi no Mariupoles un Izjumas pilsētām. 

Dalies ar šo ziņu