Krievijā oficiāli atļauj graudu izlaupīšanu no Ukrainas

Konfliktu zonas
LETA/UNIAN
Krievijas okupācijas spēku karavīrs Doņeckā, Ukrainā
Foto: Krievijas okupācijas spēku karavīrs Doņeckā, Ukrainā/Foto: AFP/Scanpix

Krievijas Krasnojarskas novada varas iestādes ir oficiāli atļāvušas izlaupīt graudus no Ukrainas Hersonas apgabala daļas, kuru ir okupējis Krievijas karaspēks.

Novada likumdošanas sapulces sēdē deputāti gandrīz vienbalsīgi pieņēma "lēmumu par graudu ievešanu no Hersonas apgabala, kuru daļēji pārņēmuši savā kontrolē Krievijas bruņotie spēki".

Novada likumdošanas sapulce izskaidroja šāda lēmuma nepieciešamību ar to, ka Krievijā sankciju dēļ ir jūtams graudzāļu kultūru un dārzeņu trūkums.

"Hersonas apgabala fermeru pērnās un tagadējās ražas pārpalikumu ekspropriācija kļūs par vienu no instrumentiem palīdzības sniegšanai mazajām saimniekošanas formām, patērētāju kooperatīviem," teikts novada likumdošanas sapulces paziņojumā.

Novada likumdošanas sapulces Lauku un agrorūpnieciskās politikas lietu komitejas vadītājs Vladislavs Zirjanovs paziņoja, ka Krasnojarskas novada pieredzi nākotnē varētu "veiksmīgi" realizēt arī citi Krievijas reģioni.

Ukrainas politologs Serhijs Danilovs aprīļa beigās paziņoja, ka Krievijas karaspēks okupētajā Hersonas apgabala daļā pieprasa, lai lauksaimnieki bez maksas atdotu lielāko daļu šīgada ražas. 

Dalies ar šo ziņu