Krievu okupanti vēlas izpostīt Rubižnes pilsētu, bet ukraiņu karavīri turpina pretoties

Konfliktu zonas
Sargs.lv/UKRINFORM
Krievi iebrūk Ukrainā
Foto: APF/Scanpix

Krievijas iebrucēji iznīcinājuši jau septiņdesmit procentus Ukrainas pilsētas Rubižnes daļas, tomēr pilsētas aizsardzība ir nesatricināma, ziņo Luhanskas militāri civilās administrācijas vadītājs Serhijs Gaidai.

“Rubižnes aizsardzība ir nesatricināma. Krievijas karaspēks ar gaisa triecieniem un spēcīgiem apšaudēm bombardēja vairāk nekā pusi pilsētas, bet Ukrainas militārpersonas notur pretinieka uzbrukumu un veiksmīgi iznīcina okupantu tehniku ​​un kājniekus,” vēsta reģiona vadītājs.

Viņš norādīja, ka smagās kaujas Rubižnes pilsētā norisinājušās jau kopš 2022. gada 18. marta. Vairāk nekā piecu nedēļu laikā Krievijas propagandisti vairākkārt ir paziņojuši par uzvaru un pilnīgu pilsētas “iztīrīšanu”, taču Rubižnes aizsardzība ir nesatricināma.

“Sargs.lv” jau vēstīja, ka līdzīgā veidā Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu diktatoram Vladimiram Putinam paziņoja, ka krievu okupācijas spēkiem izdevies ieņemt aplenkto Mariupoli. Tomēr šīs ziņas vēlāk noliedza pulka “Azov” pārstāvji, norādot, ka tie, kopā ar Ukrainas Jūras kājniekiem turpina kontrolēt metalurģijas kombināta “Azovstaļ” teritoriju.

Kā ziņots, 24. februārī Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja par pilna mēroga iebrukuma Ukrainā. Krievijas karaspēks apšauda un iznīcina Ukrainas infrastruktūru, Ukrainas pilsētas un ciemus un dzīvojamos rajonus. Līdz šim iebrucēji Ukrainā pastrādājuši neskaitāmus kara noziegumus, par ko sākta starptautiskā izmeklēšana.

Dalies ar šo ziņu