Krievija nav atteikusies no plāniem, pielietot ķīmiskos ieročus “Azovstaļ” rūpnīcā

Konfliktu zonas
Sargs.lv/UKRINFORM
Krievi var izmantot ķīmiskos ieročus
Foto: Reuters/Scanpix

Krievija nav atteikusies no plāniem izmantot ķīmiskos ieročus pret ukraiņu aizstāvjiem un civiliedzīvotājiem, kas atrodas “Azovstaļ” rūpnīcā Mariupolē, vēsta ziņu portāls “Ukrinform”, atsaucoties uz  Ukrainas aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas direktorātu.

“Krievi ir spējīgi izmantot ķīmiskos ieročus pret cilvēkiem, kuri atrodas “Azovstaļ” rūpnīcas teritorijā. Saskaņā ar jaunākajiem datiem, lai izvairītos no zaudējumiem Krievijas Federācijas bruņotie spēki var veikt, tā saukto, Ukrainas aizstāvju un civiliedzīvotāju “izsvēpēšanu” no uzņēmuma telpām,” teiks ziņojumā.

Pēc izlūkošanas datiem, Krievijas vadība plāno veikt aviācijas bombardēšanu, raķešu un  artilērijas triecienus ar munīciju, kurā būtu kaujas ķīmiskās vielas. Paralēli Krievijas "Radiācijas, ķīmiskās un bioloģiskās aizsardzības karaspēka" vienības izmantos aerosolus ar ķīmiskajiem ieročiem.

“Zināms, ka Krievijas Federācijas prezidenta, medijos publicētās, sarunas ar Krievijas aizsardzības ministru tika “izvilktas no konteksta”. Video materiālā, frāze par “uzņēmuma (red. “Azovstaļ”) aplenkuma atcelšanu, tā lai muša nepalidotu” ir jāuztver tieši kontekstā ar iespējamu ķīmisko ieroču lietošanu - lai neviens dzīvs nepamestu katakombas, jo īpaši pēc ķīmisko ieroču pielietošanas,” stāsta izlūkdienesta darbinieki.

Papildu apstiprinājums, par Kremļa ķīmisko ieroču izmantošanas gūstams tā “apsteidzošajā darbā”, izplatot nepatiesu informāciju par Ukrainas ķīmisko un bioloģisko ieroču klātbūtni Ukrainā,” uzsver izlūkdienests.

“Sargs.lv” jau vēstīja, ka Krievijas militārpersonas nepārtraukti apšauda “Azovstaļ” rūpnīcu Mariupolē,  kur patvertnēs atrodas civiliedzīvotāji un militārpersonas. Iepriekš pulka “Azov” pārstāvji informēja, ka nenoskaidrota ķīmiskā viela pret Mariupoles aizstāvjiem tika lietota 12.aprīlī.

Iepriekš Krievija apmelojusi Ukrainu, ka tā, sadarbojoties ar ASV un Rietumvalstīm izstrādā ķīmiskos un bioloģiskos ieročus, ko vēlāk vērst pret Krieviju. Ukraina šīs apsūdzības noliegusi.

Tikmēr Rietumvalstis brīdinājušas, kas Krievijas centieni izmantot ķīmiskos ieročus Mariupolē pret Ukrainas karavīriem un civiliedzīvotājiem izsauks smagas un neparedzamas sekas pašai Krievijai.

Dalies ar šo ziņu