Lielbritānija atzīst, ka Krievijas ķīmiskais uzbrukums izraisītu Rietumu atbildes reakciju

Konfliktu zonas
Sargs.lv/The Defense Post
Ukrainas civiliedzīvotāju apmācības Zaporižjā
Foto: Ukrainas civiliedzīvotāju apmācības Zaporižjā Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Lielbritānijas ministrs otrdien brīdināja, ka, ja Krievija izmantos ķīmiskos ieročus, "tiks reaģēts, un visas iespējas ir uz galda", ziņo “The Defense Post”.

Stingrais brīdinājums izskanēja dažas stundas pēc tam, kad Londona paziņoja, ka tā cenšas pārbaudīt ziņojumus, ka Maskava pirmdien aplenktajā Ukrainas pilsētā Mariupolē ir pielietojusi ķīmiskos ieročus.

"Ja tie vispār tiks izmantoti, tad Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam būtu jāzina, ka visas iespējas ir uz galda attiecībā uz to, kā Rietumi varētu reaģēt," telekanālam "Sky News" sacīja bruņoto spēku ministrs Džeimss Hīpijs. "Ir dažas lietas, kas ir ārpus robežām, un ķīmisko ieroču izmantošana izraisīs atbildes reakciju."

Ārlietu ministre Liza Trasa dažas stundas iepriekš paziņoja, ka Lielbritānija sadarbojas ar partneriem, lai pārbaudītu ziņojumus, ka Krievijas spēki, iespējams, Mariupolē ir izmantojuši ķīmiskos aģentus

"Jebkāda šādu ieroču izmantošana būtu šī konflikta eskalācija, un mēs sauksim V. Putinu un viņa režīmu pie atbildības," viņa piebilda.

Pirmdien pirmo reizi parādījās ziņojumi no Ukrainas bataljona "Azov", ka Krievijas bezpilota lidaparāts ir nometis "indīgu vielu" uz karavīriem un civiliedzīvotājiem Mariupolē. Bruņotie spēki apgalvoja, ka cilvēkiem ir elpošanas mazspēja un neiroloģiskas problēmas.

"Trim cilvēkiem ir skaidras saindēšanās pazīmes ar ķīmiskām vielām, bet bez letālām sekām," bataljona vadītājs Andrejs Biļeckis paziņoja video ziņojumā. Viņš apsūdzēja krievus ķīmisko ieroču izmantošanā, uzbrūkot pilsētas lielajai metalurģijas rūpnīcai "Azovstaļ".

Dalies ar šo ziņu