Baltkrievijā uz Ukrainas robežu virzās militārās tehnikas ešelons

Konfliktu zonas
LETA/UNIAN
Reaktīvais daudzstobru mīnmetējs "Grad"
Foto: Reaktīvais daudzstobru mīnmetējs "Grad"/Foto: EPA/Scanpix

Baltkrievijā otrdienas vakarā uz Ukrainas robežu sāka virzīties militārās tehnikas ešelons, paziņoja Baltkrievijas dzelzceļnieku savienība.

Tika pamanīts, ka ešelonā ir piecas reaktīvās zalvju uguns sistēmas "Grad", vairāk nekā 15 kravas automašīnas "Ural" un kāpurķēžu kaujas tehnika bez pazīšanas zīmēm.

"Kopējais vilciens pašlaik stāv Kaļinkoviču stacijā, tiek atkabinātas vagonu grupas, un vilciens ar tehniku un munīciju brauks tālāk. Gala stacija ir Hojņiki," teikts paziņojumā.

NATO uzskata, ka Baltkrievija varētu tuvākajā laikā iesaistīties Krievijas karā Ukrainā, otrdien ziņoja telekanāls CNN, atsaucoties uz ASV un NATO amatpersonām.

Avots Baltkrievijas opozīcijā atklāja, ka Baltkrievijas kaujas vienības ir gatavas ieiet Ukrainā jau nākamajās pāris dienās, un nosūtīšanai uz Ukrainu sagatavoti tūkstošiem karavīru. Avots uzskata, ka tam būs liela ģeopolitiska ietekme, ja ņem vērā sekas, ko rada citas valsts iesaistīšanās karā.

Baltkrievija pagājušajā mēnesī nolēma atļaut pastāvīgi izvietot savā teritorijā Krievijas karaspēku un kodolieročus, bet ASV amatpersonas uzsvērušas, ka nav guvušas nekādus pierādījumus, ka Krievija pārvietotu kodolieročus. Avoti uzsvēra, ka līdz šim nav arī gūti pierādījumi, ka Baltkrievijas karavīri cīnītos Ukrainā. 

Pašlaik Krievija izmanto Baltkrievijas teritoriju gaisa uzlidojumiem Ukrainai un citām militārām operācijām.

Dalies ar šo ziņu