Baltkrievijā pie robežas ar Ukrainu atkal tiek savilkts krievu okupantu karaspēks

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Ukrinform
Krievijas okupantu karaspēka savilkšana Baltkrievijā pie robežas ar Ukrainu
Foto: Maxar/Twitter/@JackDetsch

Baltkrievijas ciematā Dubļinā, kas atrodas tikai 30 kilometrus no Ukrainas Čerņigovas apgabala, ieradušies Krievijas papildspēki, vēsta aģentūra “Ukrinform”, atsaucoties uz ASV žurnālista Džeka Deča sociālās saziņas vietnē “Twitter” publicēto informāciju.

Žurnālists ierakstu papildinājis ar "Maxar" satelītfoto attēliem, kas apstiprina pastiprinātu krievu okupantu spēku klātbūtni.

“Krievija izvērsusi papildus sauszemes karaspēku Baltkrievijas dienvidos vien 18 jūdzes (30 kilometrus) no Ukrainas robežas. Satelītattēlā redzams, ka Dubļinas ciematā tiek celtas jaunas teltis kazarmām, kā arī izvietots papildus aprīkojums,” teikts Dž. Deča ierakstā.

Dubļinas ciems atrodas Baltkrievijas Gomeļas apgabala Briginsku rajonā, kas ir aptuveni 30 kilometru attālumā no Ukrainas Čerņigovas apgabala.

Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābā aģentūrai “Ukrinform” apstiprināja, ka kārtējā iespējamā krievu okupantu iebrukuma draudi Ukrainā no Baltkrieviajs teritorijas ir ļoti augsti. Tas īpaši iespējams Volinskas virzienā. Tomēr Ukrainas Bruņotie spēki ir gatavi atvairīt ienaidnieka iebrukumu.

Iepriekš arī Ukrainas iekšlietu ministrija informēja, ka Krievija pie Ukrainas un Baltkrievijas robežas savelk kaujas tehniku, lai mēģinātu iebrukt Ukrainā.

“Sargs.lv” jau vēstīja, ka 24.februārī Krievijas diktators un kara noziedznieks Vladimirs Putins deva pavēli par visaptverošu iebrukumu Ukrainā, kura mērķis bija gāzt likumīgi ievēlēto valdību, iznīcināt valsts bruņotos spēkus, kā arī mainīt valsts ārpolitisko kursu.

Ukrainas bruņotie spēki kopā ar visu Ukrainas tautu iebrucējiem varonīgi pretojas jau teju mēnesi.

Nespējot salauzt pretestību, krievu okupanti uzsākuši plašu genocīdu pret ukraiņu tautu, mērķtiecīgi iznīcinot civiliedzīvotājus.

Dalies ar šo ziņu