Ukrainā likvidēto krievu iebrucēju skaits pārsniedzis 15 tūkstošu atzīmi

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Ukrinform
Beigti krievu okupanti savā kaujas tehnikā netālu no Kijivas
Foto: AP/Scanpix

Ukrainas aizstāvji, teju mēnesi cīnoties pret putinistiskās Krievijas okupantiem, veiksmīgi iznīcinājuši aptuveni 15300 iebrucēju, ziņo Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābs.

 

 

Krievijas iebrucēju kaujas tanku zaudējumi sasnieguši 509 mašīnas, savukārt iznīcināto bruņutransportieru un kājnieku kaujas mašīnu skaits sasniedzis 1556 mašīnu.

Līdz šim Ukrainas karavīri notriekuši 99 Krievijas gaisa spēku lidmašīnas un 123 helikopterus. Tāpat iznīcināti 35 bezpilota lidaparāti.

Kopš iebrukuma sākuma Krievijas okupanti zaudējuši arī 45 pretgaisa aizsardzības iekārtas ,252 artilērijas sistēmas, kā arī 80 reaktīvās raķešu palaišanas iekārtas.

Tāpat iznīcinātas vairāk nekā 1000 dažāda tipa automašīnas, 60 degvielas vedēji un cisternas, 15 inženiertehnikas mašīnas, kā arī trīs kuģi un kuteri.

“Sargs.lv” jau vēstīja, ka 24.februārī Krievijas diktators un kara noziedznieks Vladimirs Putins deva pavēli par visaptverošu iebrukumu Ukrainā, kura mērķis bija gāzt likumīgi ievēlēto valdību, iznīcināt valsts bruņotos spēkus, kā arī mainīt valsts ārpolitisko kursu.

Ukrainas bruņotie spēki kopā ar visu Ukrainas tautu iebrucējiem varonīgi pretojas jau teju mēnesi.

Nespējot salauzt pretestību, krievu okupanti uzsākuši plašu genocīdu pret ukraiņu tautu, mērķtiecīgi iznīcinot civiliedzīvotājus.

Dalies ar šo ziņu