Uz Ukrainu ceļā pirmā grupa no 16 000 ārvalstu brīvprātīgajiem kaujiniekiem

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Ukrinform
Ukrainas bruņoto spēku karavīri
Foto: Ukrainas bruņoto spēku karavīri/Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Ukraina katru dienu saņem ieročus no saviem partneriem, un uz valsti dodas pirmā grupa no 16 000 ārvalstu brīvprātīgajiem kaujiniekiem, atsaucoties uz Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenksa šodienas uzrunu, vēsta “Ukrinform”.

"Ukraina katru dienu saņem ieročus no mūsu partneriem, no īstiem draugiem. Ar katru dienu mēs saņemam arvien jaudīgākus ieročus. Ukraina jau drīzumā sastapsies ar ārvalstu brīvprātīgajiem kaujiniekiem, kuri ir ceļā uz mūsu valsti. Pirmie brīvprātīgie kaujinieki no 16 000, kuri aizstāvēs brīvību, aizsargās dzīvību – par mums, par visiem, un esmu pārliecināts, ka tas izdosies," sacīja Ukrainas prezidents.

Kā ziņots iepriekš, Ukraina veido Starptautisko teritoriālās aizsardzības vienību. Tās sastāvā ir ārvalstu brīvprātīgie kaujinieki, kuri vēlas pievienoties pretestībai cīņā pret Krievijas agresoriem un aizsargāt pasaules drošību.

28.februārī Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Hanna Maliāra sacīja, ka vēlmi pievienoties Starptautiskajam leģionam izteikuši vairāki tūkstoši ārvalstu piederīgie.

24.februārī Krievijas diktators Vladimirs Putins paziņoja par iebrukuma Ukrainā sākumu. Krievijas karaspēks raida šāvienus un iznīcina galveno infrastruktūru, masveidā apšaudot Ukrainas pilsētu dzīvojamos rajonus, izmantojot artilēriju, vairākkārtējas palaišanas raķešu sistēmas un ballistiskās raķetes.

Ukrainā ieviests karastāvoklis un izsludināta vispārējā mobilizācija. Ukraina oficiāli iesniegusi prasību pret Krievijas Federāciju Starptautiskajā Hāgas tiesā.

Dalies ar šo ziņu