Ukrainas brīvprātīgajiem aizsardzības spēkiem pievienojas arī slavenais Ukrainas bokseris Usiks

Konfliktu zonas
Sargs.lv
Usiks
Foto: Ukraiņu bokseris Oleksandrs Usiks/Instagram

Arī pasaulslavenais Ukrainas bokseris un bijušais pasaules čempions svara kategorijā līdz 90,7 kilogramiem Oleksandrs Usiks paziņojis, ka pievienojas Ukrainas Teritoriālajiem spēkiem, lai ar citiem tautiešiem stātos pretī krievu okupantu iebrukumam.

Savā video uzrunā sociālajā vietnē viņš vēršas pie Krievijas iedzīvotājiem, aicinot- “ja mēs sevi uzskatām par brāļiem, pareizticīgajiem, tad neļaujiet saviem bērniem iebrukt mūsu valstī, necīnieties ar mums!” Viņš arī vēršas pie Krievijas vadoņa Putina, sakot, ka tieši viņš var pārtraukt šo karu. “Lūdzu, vienkārši apsēdieties un vediet sarunas par to ar mums bez pretenzijām. Mūsu bērni, sievas, vecmāmiņas slēpjas pagrabos... Mēs esam šeit, savā valstī, mēs nevaram darīt to citādi - mēs aizstāvam... Izbeidz šo karu!” pauž bokseris.

“Sargs.lv” jau rakstīja, ka brīvprātīgo aizstāvju rindām pievienojas arvien vairāk Ukrainas civiliedzīvotāju – gan ar, gan bez iepriekšējas kaujas pieredzes. Vēl pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā rezervistu apmācībā iesaistījās arī Kijevas mērs bijušais smagā svara boksa pasaules čempions Vitālijs Kļičko, kurš Putinu salīdzināja ar "gangrēnu", kas saindē Eiropu. Tāpat Teritoriālajos aizsardzības spēkos iestājies arī Vitālija brālis - Volodimirs Kļičko, kurš arī iepriekš bijis profesionāls bokseris.

Image
Usiks
O. Usiks attēlā vidū/Twitter

Dalies ar šo ziņu