Borels brīdina Krieviju par konsekvencēm, ja pret Ukrainu notiks provokācijas

Konfliktu zonas
LETA/DPA
Eiropas Savienības augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels
Foto: Eiropas Savienības augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels. Foto: REUTERS/Scanpix

Jebkurām provokācijām vai agresijai pret Ukrainu būs nopietnas konsekvences, pirms trešdien gaidāmajām sarunām ar Ukrainas amatpersonām Krieviju brīdināja Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels.

"ES ir tuvākais Ukrainas partneris, un mēs pilnībā atbalstam Ukrainas teritoriālo integritāti un suverenitāti," intervijā Polijas ziņu aģentūrai PAP, kas publicēta otrdien, sacīja ES augstākais diplomāts.

Vizītes gaitā Borels galvaspilsētā Kijevā un Ukrainas austrumos tiksies ar Ukrainas amatpersonām, arī ārlietu ministru Dmitro Kulebu.

Borela centieni ir daļa no starptautiskajiem pūliņiem, lai apturētu krīzi ap Ukrainu, kas saasinājusies līdz ar Krievijas karaspēka sakoncentrēšanu pie Ukrainas robežām.

ASV un rietumvalstis uzskata, ka Krievija, iespējams, gatavo uzbrukumu Ukrainai.

Krievija noraida apsūdzības par iespējamu tās karaspēka iebrukumu Ukrainā. Kā apgalvo Krievijas prezidents Vladimirs Putins, Maskava ieņem aizsardzības pozīcijas, jo bažījas, ka Kijeva pārmērīgi tuvinās ar NATO.

ASV prezidents Džo Baidens 7.decembrī videosamitā brīdināja Putinu, ka ASV noteiks Krievijai līdz šim nepieredzētas sankcijas, ja tā uzbruks Ukrainai.

Dalies ar šo ziņu