NATO turpina atbalstīt Afganistānu ar aprīkojumu

Konfliktu zonas
Sargs.lv/NATO.int
Foto: NATO.int
Foto: Foto: NATO.int

NATO pastiprina militārā aprīkojuma piegādes Afganistānai laikā, kad alianse no valsts izved savus spēkus. Līdz šim alianse šogad Afganistānas Nacionālajiem aizsardzības un drošības spēkiem ir ziedojusi aprīkojumu aptuveni 72 miljonu ASV dolāru vērtībā, sākot ar medicīnas precēm un beidzot ar kaujas simulatoriem, rentgena ierīcēm slimnīcām un speciālu aprīkojumu bumbu iznīcināšanai. Jaunākā piegāde Afganistānā ieradās šīs nedēļas sākumā.

“Drošības situācija Afganistānā joprojām ir ļoti sarežģīta, tāpēc šīs piegādes tiek veiktas nozīmīgā brīdī,” sacīja NATO preses pārstāvis Dilans Vaits. “Izvedot savus spēkus no valsts, mēs turpināsim atbalstīt Afganistānu, tostarp ar aprīkojumu, lai palīdzētu Afganistānas spēkiem labāk parūpēties par savu drošību,” viņš sacīja.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs 27. jūlijā zvanā ar Afganistānas prezidentu Ašrafu Gani atkārtoti uzsvēra NATO pastāvīgo atbalstu Afganistānai, norādot, ka tas ietvers finansējumu, civilo atbalstu un mācības ārpus valsts robežām.

Piegādātais aprīkojums ietver medicīniskos līdzekļus, lai ārstētu ievainotos karavīrus kaujas laukā, kā arī aprīkojumu Kabulas Nacionālajai slimnīcai. Tāpat saņemti arī ugunsdzēsības auto, bruņu vestes un mācību materiāli, lai izglītotu bērnus par to, kā pamanīt un izvairīties no mīnām. Projekta mērķis ir stiprināt Afganistānas drošības spēkus, īpaši loģistikas, organizācijas, izglītības un medicīnas jomās.

Dalies ar šo ziņu