Mali ierodas jaunā Igaunijas Aizsardzības spēku rotācija

Konfliktu zonas
Sargs.lv/news.err.ee
ERIC DESSONS/JDD/SIPA
Foto: ERIC DESSONS/JDD/SIPA

Igaunijas Aizsardzības spēku (EDF) kājinieku vada pašreizējā rotācija BKN-08 svētdien nodevusi pienākumus nākamajai karavīru rotācijai, kas ieradusies Mali. Igaunijas Aizsardzības spēki  Francijas vadītājā militārajā operācija “Barkhane” Āfrikas Sahēlas reģionā piedalās kopš 2018. gada, palīdzot vairāku Āfrikas valstu valdībām cīņā pret islāma teroristiem, nelegālo migrāciju un cilvēku tirdzniecību.

“Mūsu personāls šīs misijas laikā ir pierādījis savu kompetenci, izturību un spēju efektīvi sadarboties ar sabiedroto vienībām,” runā teicis Igaunijas spēku komandieris majors Vjatseslavs Senins, pasakoties rotācijai par ieguldīto darbu.

Senins izteica cerību, ka jaunā rotācija spēs ātri aklimatizēties un pielāgoties jaunajai videi, piebilstot, ka vienību sagaida grūts, tomēr interesants un izaicinājumu pilns darbs. Senins turpinās pildīt Igaunijas spēku komandiera pienākumus.

“Jūs apliecināt Igaunijas un Francijas karaspēka spēju strādāt plecu pie pleca gan Mali, gan citviet, tiecoties uz kopīgu mērķi garantēt mūsu līdzpilsoņu un Eiropas drošību, apņēmīgi cīnoties pret bruņotajām teroristu vienībām reģionā, kā arī citiem, kas strādā pret mūsu kopīgajām vērtībām,” sacīja “Barkhane” operācijas komandieris pulkvedis Kristofs Folets, atzinīgi novērtējot Igaunijas un Francijas karavīru sadarbību.

“Esmu pārliecināts, ka arī jaunā vienība tuvāko nedēļu un mēnešu laikā spēs stāties pretī visiem izaicinājumiem. Es jums pilnībā uzticos,” viņš teica.

Jaunās vienības kodolu Mali veido kājinieku vads BKN-09, kurā ietverts arī nacionālā atbalsta elements. Sadarbību ar sabiedroto vienībām, kā arī Igaunijas spēku aktivitātes atbalsta un koordinē vada komandieris.

Igaunijas karaspēks ir izvietots Francijas bāzē Gao pilsētā Nigēras upes krastā, kur dien vairāk nekā 1500 karavīru no dažādām valstīm. Igaunijas vienības uzdevumi ir patrulēšana viņu atbildības zonā, bāzes aizsardzība un ātrās reaģēšanas vienības komplektēšana. Jaunā Igaunijas vienība pildīs šos pienākumus līdz augusta beigām, kad notiks nākamā rotācija.

Igaunijas Aizsardzības spēki Francijas vadītājā militārajā operācija “Barkhane” Āfrikas Sahēlas reģionā piedalās kopš 2018. gada, palīdzot sabiedrotajiem cīņā pret nemiernieku grupām un novēršot uzbrukumus. Operācijas mērķis ir atbalstīt Sāhelas reģiona valstu – Mauritānijas, Mali, Burkinafaso, Nigēras un Čadas – valdības cīņā pret islāma teroristiem, novērst nelegālo migrāciju un cilvēku tirdzniecību.

Dalies ar šo ziņu