Igaunijas kājnieku vada ESTPLA-36 pašreizējā rotācija veic pēdējo patrulēšanu Mali

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Err.ee
Igauņi
Foto: Foto: EDF Headquarte

Igaunijas kājnieku vada ESTPLA-36 pašreizējā rotācija, kas Mali galvaspilsētā Gao ieradās šī gada aprīlī, veikusi pēdējo patruļu pilsētā un ir gatava nodot pienākumus nākamajai karavīru rotācijai. Igaunijas Aizsardzības spēki  Francijas vadītājā militārajā operācija “Barkhane” Āfrikas Sahēlas reģionā piedalās kopš 2018. gada, palīdzot vairāku Āfrikas valstu valdībām cīņā pret islāma teroristiem, nelegālo migrāciju un cilvēku tirdzniecību.

Kā norāda ESTPLA-36 komandieris leitnants Tonis Taels (Tõnis Taels), šīs rotācijas patruļas mērķi ir izpildīti. “Komanda ir demonstrējusi profesionalitāti, ko labi atspoguļo vietējo iedzīvotāju pozitīvā attieksme pret Igaunijas vienībām, kā arī Francijas bruņoto spēku atsauksmes,” viņš norādīja.

Šis Igaunijas Aizsardzības spēku kājnieku vads ESTPLA-36 Francijas militārajā bāzē, kas atrodas netālu no Mali galvaspilsētas Gao, atradās kopš aprīļa vidus. Šajā laikā viņi veikuši 25 kombinētās patruļas Gao un tās tuvākajā apkārtnē. Turklāt vienība piedalījusies arī vienā īpašā 48 stundu operācijā. Plānots, ka jaunais Igaunijas kontingents Mali ieradīsies augusta vidū.

Image
Igauņi
Foto: Foto: Reuters/Scanpix
Foto: Reuters/Scanpix

Papildus kājnieku vadam Igaunijas kontingentu Mali veido arī štāba virsnieki un loģistikas atbalsta elements, kura uzdevums ir rūpēties par visa kontingenta loģistiku, nodrošinot transporta, sakaru aprīkojuma un ieroču kaujas gatavību, kā arī medicīnisko atbalstu.

Image
Igauņi
Foto: Foto: Reuters/Scanpix
Foto: Reuters/Scanpix

Igaunijas Aizsardzības spēki Francijas vadītājā militārajā operācija “Barkhane” Āfrikas Sahēlas reģionā piedalās kopš 2018. gada, palīdzot sabiedrotajiem cīņā pret nemiernieku grupām un novēršot uzbrukumus. Operācijas mērķis ir atbalstīt Sāhelas reģiona valstu – Mauritānijas, Mali, Burkinafaso, Nigēras un Čadas – valdības cīņā pret islāma teroristiem, novērst nelegālo migrāciju un cilvēku tirdzniecību.

Dalies ar šo ziņu