Donbasā no Krievijas iebraucis liels militārās tehnikas sūtījums, tostarp jaunākā artilērija

Konfliktu zonas
Sargs.lv/ Uawire.org
152 milimetru artilērijas sistēma “Koalitsiya-SV" 9.maija parādē Maskavā
Foto: Foto: Sergei Bobylev/TASS/Scanpic

Kremļa atbalstīto separātistu kontrolētajā Donbasa reģionā no Krievijas liels militārā aprīkojuma konvojs, atsaucoties uz separātistu sociālās saziņas vietnes “Telegram” kanālā "Chetkiy Luhansk", vēstīto, raksta portāls “uawire.org”.

Saskaņā ar izplatīto informāciju konvojs separātistu okupētajā Ukrainas teritorijā iebraucis 28. marta naktī.

Krava ar kara tehniku šķērsojusi robežu apdzīvotā vietā Gukovo. Kopumā kravā no Krievijas atsūtītas 185 tehnikas vienības. Tajā esot jaunas kājnieku kaujas mašīnas BMP, bruņotie artilērijas vilcēji MT-LB, bruņutransportieri, kā arī dažāda veida riteņu tehnika.

“Svarīgākais, ka Krievija beidzot nodrošinājusi mūsu armiju ar četrām 152-millimetru pašgājējartilērijas sistēmām “Koalitsiya-SV”, kurām ir arī nosaukums “Bastion”,” vēsta seperātisti, draudot, ka drīzumā tās tiks izmantotas Ukrainas bruņoto spēku pozīciju apšaudē.

“Koalitsiya” ir modernākā Krievijas 152 milimetru pašgājēj artilērijas sistēma, kura spējīga satriekt mērķus 80 kilometru attālumā .

Pirmo reizi tā tika prezentēta 2015. gadā Maskavā notikušajā militārajā parādē.

2019. gada decembrī šīs sistēmas pirmie eksemplāri tika nosūtīti izmēģinājuma lietošanā Krievijas karavīriem.

“Sargs.lv” jau rakstīja, ka par spīti vairākkārtējām Minskas vienošanām par uguns pārtraukšanu, Krievijas atbalstītie separātisti turpina uzbrukumus Ukrainas karavīriem, kā arī turpina saņemt plašu atbalstu no Krievijas.

Ukrainas vērtējumā, pašlaik okupētajās Donbasa teritorijās uzturas Austrumukrainas okupētajā teritorijā joprojām atrodas vairāk nekā 7000 Krievijas regulāro vienību karavīru.

Dalies ar šo ziņu