Šā gada novembrī vien Jaunsardzes rindās uzņemta teju puse jauno jaunsargu

Jaunsardze
Sargs.lv
Jaunsargi 2023. gada 18. novembra parādē Rīgā
Foto: srž. Ēriks Kukutis / Aizsardzības ministrs

Šā gada novembrī Jaunsardzes kustības rindas papildinājuši vairāk nekā 900 jauno jaunsargu, kas ir teju puse no visiem šogad uzņemtajiem jaunsargiem, liecina Jaunsardzes centra apkopotā informācija.

Saskaņā ar Jaunsardzes centra datiem, novembrī svinīgo jaunsarga solījumu devuši 902 bērni, savukārt kopumā Jaunsardzes rindām šogad pievienojies 2101 bērns.

Visvairāk jauno jaunsargu bijis no Kurzemes reģiona. Tur novembrī solījumu devuši 272 jaunsargi. Otrs lielākais jaunsargu skaits, kas devis solījumu novembra mēnesī bija Latgalē, kur Jaunsardzes rindās uzņemti 263 jauniešu. Savukārt trešajā vietā ir Rīga ar 141 jaunsargu, kurš solījumu devis novembrī.

Vēl Patriotu mēneša ietvaros 114 jaunsargi solījumu devuši Zemgalē un 112 – Vidzemē.

Šogad kopumā Jaunsardzes rindās ir 8522 jaunsargu.  Jaunsardzes centrā norāda, ka tas ir par 14% vairāk nekā pērn, kad Jaunsardzē bija 7464 reģistrēto jauniešu.

Pēdējo gadu laikā vislielākais jaunsargu kritums bija vērojams 2021. gadā, kad Covid-19 pandēmijas dēļ kopējais jaunsargu skaits saruka līdz 6170 bērniem. Savukārt no 2022. gada Jaunsardzē iesaistīto jauniešu skaits turpina palielināties.

Jaunsardze ir brīvprātīga un patriotiska kustība bērniem un jauniešiem. Tās mērķi ir attīstīt jauniešu prasmes un iemaņas, audzināt bērnos pilsonisko apziņu, veicināt patriotismu un fizisko sagatavotību.

Bērnu un jauniešu nodarbības Jaunsardze organizē ārpus mācībām. Apmācības un pasākumi notiek brīvdienās pēc atsevišķi plānota grafika. Jaunsardze sniedz iespēju bērniem un jauniešiem lietderīgi, droši un saturīgi pavadīt savu brīvo laiku, pilnveidojot un attīstot savu personību.

Dalies ar šo ziņu