Jaunsardzes centrs organizē nometni jaunsargiem un bērniem no Ukrainas

Jaunsardze
Sargs.lv
Jaunsargi piedalās laivu braucienā
Foto: Jaunsardzes centrs

Otrdien, 19. jūlijā, plkst. 11.00 Ogres tehnikumā Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece atklās Jaunsardzes centra rīkoto nometni, kurā piedalīsies jaunsargi un 24 Ukrainas karavīru bērni.

Nometne norisināsies līdz 22. jūlijam, un to vadīs Jaunsardzes centra 4. novada nodaļa, kura uzņems bērnus Vidzemē. Nometnē piedalīsies Ukrainas Nacionālās gvardes karavīru bērni, kuri ieradušies no Ļvivas, Kijivas, Dņipropetrovskas, Vinnicas pilsētām un apkārtējām teritorijām.

Nometnes laikā bērniem paredzētas dažādas aktivitātes un ekskursijas, tai skaitā plānots apmeklēt Siguldas skaistākās vietas un piedzīvojumu parku “Siguldas Mežakaķis”, mini zoo “Skaistkrasti” Tīnūžos, Rīgas Nacionālo Zooloģisko dārzu, Vecrīgu un doties izbraucienā ar kuģīti pa Daugavu. Nometnes dalībnieki piedalīsies arī dažādās sporta aktivitātēs, dosies izbraucienā ar laivām pa Gauju un iepazīs Ogri un tās apkārtni. Savukārt vakaros paredzētas saliedēšanās spēles, kuras vadīs Jaunsargu pašpārvaldes jaunsargi.

“Šī ir iespēja ne tikai apliecināt atbalstu Ukrainas aizstāvjiem, bet parūpēties, lai viņu bērni, kuri ikdienā piedzīvo kara šausmas un ilgu laiku pavada necilvēcīgos apstākļos, spētu kaut uz mirkli atgūt dzīvesprieku un baudīt mieru. Tas ir mazākais, ko varam viņiem sniegt – atelpu no vides, kur jādzīvo pastāvīgās bailēs,” pauž B. Bļodniece.

Nometnes atklāšanā piedalīsies arī Jaunsardzes centra direktors pulkvežleitnants Aivis Mirbahs un Aizsardzības ministrijas vecākais eksperts starptautiskās militāri reliģiskās sadarbības jautājumos Elmārs Pļaviņš.

Nometnes noslēgumā Ukrainas Nacionālās gvardes pārstāvis pasniegs apbalvojumus un pateicības Latvijas valsts un pašvaldību amatpersonām par ieguldījumu Ukrainas bēgļu uzņemšanā Latvijā. 

Apmeklējot Ukrainu šī gada janvārī, B. Bļodniece vienojās atsākt Latvijā organizēt vasaras nometnes Ukrainas karavīru bērniem pēc pārtraukuma, kas bija saistīts ar Covid-19 izraisīto pandēmiju.

2017. gadā Jaunsardzes centrs aizsāka tradīciju organizēt vasaras nometnes Ukrainas Bruņoto spēku un Nacionālās gvardes karavīru bērniem, lai viņi varētu atpūsties, iepazīties ar jaunsargiem un doties kopīgos piedzīvojumos.

Latvijas aizsardzības nozare regulāri sniedz atbalstu militārā konflikta rezultātā cietušajiem Ukrainas karavīriem un viņu ģimenēm.

Dalies ar šo ziņu