Aizsardzības ministrija turpinās lekciju ciklu skolēniem "Kā mēs sargājam Latviju?"

Izglītība
Sargs.lv
Skolēni
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Piektdien, 3. novembrī, ar aizsardzības ministra Andra Sprūda lekciju Liepājas Oskara Kalpaka vidusskolā tiks uzsākts jaunais lekciju cikls skolēniem “Kā mēs sargājam Latviju?”, portāls "Sargs.lv" uzzināja Aizsardzības ministrijā. To Aizsardzības ministrija rīko sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotiem spēkiem.

Šajā mācību gadā lekcijai „Kā mēs sargājam Latviju?” pieteicies rekordliels izglītības iestāžu skaits – 208 skolas no visas Latvijas, un šogad tā pirmo reizi tiks piedāvāta pamatskolas 7.-9. klašu skolēniem.

Lekcijās jaunieši uzzinās vairāk par visaptverošo valsts aizsardzību, Latvijas aizsardzības spējām, drošības izaicinājumiem, dezinformācijas riskiem, kiberdrošību, rīcību krīzes situācijās, kā arī sabiedroto klātbūtni Latvijā. Tāpat skolēni varēs iegūt informāciju par iespējām iesaistīties valsts aizsardzības dienestā, jaunsardzē, zemessardzē, kā arī profesionālajā dienestā.

Lekciju mērķis ir veicināt skolēnu izpratni par aizsardzības nozari un tās aktualitātēm, Latvijas dalību NATO, kolektīvo aizsardzību un citiem aizsardzības nozares jautājumiem, veidojot dialogu ar skolēniem par viņus interesējošiem jautājumiem. Lekciju cikls skolēniem “Kā mēs sargājam Latviju?” ir daļa no visaptverošas valsts aizsardzības ietvaros rīkotajiem ikgadējiem pasākumiem.

Visaptverošās valsts aizsardzības sistēmas ieviešanas mērķis ir padziļināt visu valsts institūciju sadarbību, nodrošināt efektīvu publiskās un privātās partnerības mehānismu izstrādi, paaugstināt sabiedrības izpratni par iespējām aizsargāt sevi, savu ģimeni un Latvijas valsti, kā arī izstrādāt sabiedrības pašorganizēšanas instrumentus krīzes gadījumiem.

Dalies ar šo ziņu