Vācijas deputāti aicina Šolcu piešķirt Ukrainai raķetes "Taurus"

Ārvalstīs
Sargs.lv/LETA/UKRAINSKA PRAVDA
Taurus raķete piestiprināta pie Vācijas kaujas lidmašīnas
Foto: Taurus Systems GmbH

Vācijas Bundestāga deputāti, kas pārstāv visas trīs valdošas koalīcijas partijas, vērsušies ar vēstuli pie kanclera Olafa Šolca un aizsardzības ministra Borisa Pistoriusa, aicinot piešķirt Ukrainai tālas darbības raķetes "Taurus".

Vēstuli parakstījuši brīvā demokrāte Marī-Agnese Štraka-Cimmermane, zaļo deputāts Antons Hofreiters un sociāldemokrāts Andreass Švarcs.

Neilgi pirms Ukrainas starptautisko atbalstītāju Ramšteinas formāta kontaktgrupas sanāksmes deputāti uzsver nepieciešamību apliecināt Ukrainai tālākas saistības, atbalstot tās cīņu pret Krieviju.

"Ukrainai konkrēti nepieciešami spārnoto raķešu kompleksi "Taurus", kas ir Bundesvēra bruņojumā, lai mērķtiecīgi vājinātu Krievijas militāro loģistiku," teikts vēstulē.

Kā uzsver deputāti, Ukrainas valdības pārstāvji privātās sarunās solījuši, ka šīs raķetes tiks izmantotas tikai Ukrainas teritorijā.

"Mēs neredzam iemeslu šaubīties par šo solījumu," rezumēja deputāti, piebilstot, ka Vācijai ir jāturpina pretgaisa aizsardzības līdzekļu, munīcijas, slimnīcu iekārtu un bruņu tehnikas, īpaši kaujas tanku un kājnieku kaujas mašīnu, piegādes.

"Svarīgi ir nodrošināt Ukrainas karaspēka noturību," teikts vēstulē. "Tam cita starpā ir nepieciešamas jau piegādāto sistēmu rezerves daļas un atbalsts šo sistēmu remontam."

“Taurus” raķetes paredzētas mērķiem blīvi aizsargātā, ienaidnieka kontrolētā teritorijā. To darbības rādiuss ir līdz pat 500 kilometriem. Raķetes kaujas galviņa spēj iznīcināt arī smagi bruņotus vai nocietinātus mērķus. Vācijas valdība pagaidām nav izšķīrusies par "Taurus" piegādēm Ukrainai. Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba paudis pārliecību, ka raķešu "Taurus" saņemšana no Vācijas ir tikai "laika jautājums".

Dalies ar šo ziņu