Radušās nesaskaņas starp Krievijas armiju un “Vagner” algotņu grupu

Ārvalstīs
Meduza/Sargs.lv
"PMC Vagner centrs" Sanktpēterburgā
Foto: AFP/Scanpix

Karā pret Ukrainu Krievija vienmēr ir bijusi gatava izmantot jebkurus līdzekļus, arī militāro algotņu grupu “Vagner”, kas kļuvusi īpaši slavena ar savām necilvēcīgajām metodēm militārajos konfliktos. Vēl tikai nesen Krievija sāka atzīt savu sadarbību ar “Vagner”, taču jau tagad ir izcēlušās nesaskaņas starp Krievijas armiju un “Vagner” grupējumu, informē medijs “Meduza”.

Krievijas diktatora Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Pekovs (Dmitry Peskov) 16. janvārī ziņoja, ka jebkuri mediju vēstījumi par nesaskaņām starp Krievijas Aizsardzības ministriju un “Vagner” algotņu grupu ir “mediju spekulāciju produkts”.

“Šīs ziņas ir informācijas manipulācijas produkts, ko, protams, dažkārt rada mūsu ienaidnieki, taču dažreiz mūsu draugi uzvedas tā, ka mums nav vajadzīgi ienaidnieki,” sacīja D. Peskovs.

Viņš gan uzsver, ka Krievija “zina savus varoņus”, piebilstot, ka gan krievu karavīri, gan grupējuma algotņi “vienmēr būs krievu atmiņās.”

Drīz pēc tam, kad Krievijas Aizsardzības ministrija nepaziņoja, ka “Vagner” grupa “palīdzēja” ieņemt Soledaru, grupējuma vadītājs, “Putina pavārs” Jevgēņijs Prigožins sacīja, ka citi (t.i. Krievijas armija) “vienmēr cenšas nozagt uzvaru” no algotņu grupas.

Lai neaizvainotu V. Putina draugu, Krievijas Aizsardzības ministrija publiskoja preses relīzi par “Vagner” kaujinieku “drosmīgo un pašaizliedzīgo rīcību”, iebrūkot pilsētā. Šis ziņojums bija pirmā reize, kad ministrija publiski ir pieminējusi grupējumu savā preses relīzē kopš kara Ukrainā sākuma.  

Dalies ar šo ziņu