Gruzijā Krievijas sāktā iebrukuma Ukrainā dēļ saasinās iekšpolitiskā situācija

Ārvalstīs
Sargs.lv/Kavkazskij Uzel/Novosti Gruzija

Gruzijas iekšpolitiskā situācija saglabājas saspringta, un to vēl vairāk sarežģī Ukrainas paustie pārmetumi, ka Gruzija, apejot Krievijai noteiktās starptautiskās sankcijas, īsteno kontrabandas, tostarp militārās nozīmes preču, tranzītu uz Krieviju. Gruzijas valdība gan noliedz pret sevi vērstās apsūdzības un pieprasa sniegt pierādījumus šādiem apgalvojumiem.

Gruzijas varas partijas “Gruzijas sapnis” priekšsēdētājs Iraklijs Kobahidze norāda, ka Kijevas izplatītā informācija ir absurda, un šādas apsūdzības pārkāpj visas sarkanās līnijas. Varas partija arī uzskata, ka bijušā Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili tuvākie līdzgaitnieki, kas tagad ir daļa no Ukrainas vadības, dara visu iespējamo, lai starptautiskās sabiedrības acīs nomelnotu Gruziju un “ievilktu to militārā konfrontācijā ar Krieviju”.

Visticamāk, Gruzijas iekšpolitisko situāciju neatvieglos arī separātiskā Dienvidosetijas reģiona iecere pievienoties Krievijai. Jau ziņots, ka Dienvidosetijas prezidents Anatolijs Bibilovs 30. martā paziņoja par ieceri tuvākajā laikā veikt juridiskus pasākumus, lai varētu pievienotos Krievijai. Pēc A. Bibilova teiktā, Dienvidosetijā varētu notikt divi referendumi, pirmais – par pievienošanos Krievijai, otrs – par apvienošanos ar Ziemeļosteijas–Alānijas Republiku.

5. aprīlī Dienvidosetijas Centrālā vēlēšanu komiteja informēja, ka saņemts pieteikums iniciatīvas grupas reģistrēšanai referenduma rīkošanai. Iniciatīvas grupas sastāvā ir Dienvidosetijas prezidents A. Bibilovs, eksprezidents Leonīds Tibilovs, parlamenta spīkers Alans Tadajevs un citi pašpasludinātās republikas sabiedriskie un politiskie darbinieki. Iniciatīvas grupai mēneša laikā jāsavāc 2000 parakstu.

Dalies ar šo ziņu