Narvā pabeigta dzeloņstiepļu žoga izveide uz Igaunijas-Krievijas robežas

Ārvalstīs
Sargs.lv/ERR.ee
Igaunija
Foto: Kadrs no Igaunijas Aizsardzības spēku video par žoga ierīkošanas darbiem

23. novembrī pabeigti Igaunijas un Krievijas robežas nostiprināšanas darbi Kuivajõe upes gultnē pierobežas pilsētā Narvā, un šajos darbos kopumā tika iesaistīti vairāk nekā 80 cilvēki – gan Igaunijas Aizsardzības spēku rezervisti un Aizsardzības līgas (Kaitseliit) brīvprātīgo rotas personāls, gan darbinieki no Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvaldes, ziņo Igaunijas sabiedriskais medijs “ERR.ee”.

Kā norāda Policijas un robežsardzes pārvaldes Austrumu prefektūras vadītājs Urmas Elmi, tik vērienīgas kopīgas operācijas koordinēšana un norise viņu atbildības teritorijā notikusi pirmo reizi, un tas veicinājis arī starpdienestu sadarbību.

“Esam gandarīti par paveikto. Bija skaidri redzams, ka gan bruņoto spēku rezervisti, gan Aizsardzības līgas dalībnieki un visas atbalsta vienības strādāja ar lielu atdevi. Balstoties uz šo pieredzi, arī nākotnē varēsim veikt līdzīgas operācijas vēl operatīvāk,” viņš sacīja, piebilstot, ka Igaunijas austrumu robeža tagad ir labāk aizsargāta kā iepriekš.

Savukārt Kaujas inženieru vada komandieris kapteinis Karmo Sārs atzina, ka Aizsardzības spēku sadarbība ar Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvaldi Narvas robežposma nostiprināšanai noritējusi raiti un rezervisti darbojušies ļoti enerģiski.

“Pirmajā dienā izdevās paveikt pat vairāk, nekā bijām plānojuši. Karavīri bija lieliskā noskaņojumā, un robeža ar katru stundu kļuva manāmi nostiprinātāka un efektīvāka,” viņš sacīja.

Igaunijas-Krievijas robežas nostiprināšanas darbi Narvā sākās sestdienas rītā, un Igaunijas dienvidaustrumos turpināsies arī vēl 24. novembrī.

“Sargs.lv” jau rakstīja – ņemot vērā nelegālās migrācijas krīzi pie Baltkrievijas robežas ar Poliju, Lietuvu un Latviju, kā arī bažas par iespējamu jauna migrācijas ceļa parādīšanos no Pleskavas caur Igauniju, Igaunijas Aizsardzības spēku karavīri, rezervisti un Policijas un robežsardzes departamenta darbinieki sestdien sāka pagaidu nožogojuma būvi pie valsts robežas ar Krieviju.

Nožogojuma ierīkošanā piedalījās arī Aizsardzības spēku rezervisti, kas šonedēļ tika iesaukti uz neplānotām papildmācībām "Okas 2021". Viņiem pievienojās arī daļa Igaunijas brīvpratīgās militārās organizācijas "Kaitseliit" biedru, kuri tikko beiguši savas mācības "Pohjakonn".

Dalies ar šo ziņu