Viļņa noraida viltus ziņas, ka NATO gatavojas robežkonfliktam ar Baltkrieviju

Ārvalstīs
Sargs.lv/LRT
Foto: AP/LRT
Foto: Foto: AP/LRT

Lietuvas aizsardzības ministrs Arvīds Anušausks kā dezinformāciju noraidījis Polijas plašsaziņas līdzekļu ziņu, ka Baltkrievijas karavīri varētu iebrukt Lietuvas teritorijā militāro mācību “Zapad 2021” laikā vēlāk šomēnes, vēsta Lietuvas plašsaziņas medijs "LRT".

“Es nezinu šīs informācijas avotu, tāpēc nevaru to uzskatīt par informāciju. Manuprāt, šis raksts atspoguļo tendenci, ka dezinformācijas ziņojumi vienā vai otrā veidā parādās mūsu informācijas telpā,” sacīja Anušausks, noraidot informācijas patiesumu,

Atsaucoties uz vārdā nenosauktiem avotiem, laikraksts “Dziennik Gazeta Prawna” ceturtdien ziņoja, ka Baltkrievijas karavīri varētu iebrukt Lietuvā, par vairākiem kilometriem šķērsojot valsts robežu.

Kā ziņo Polijas laikraksts, NATO gatavojas šādai iespējai, kas būtu rupjš Lietuvas suverenitātes pārkāpums. Ziņojumā teikts, ka tādējādi Kremlis varētu mēģināt pārbaudīt NATO sarkanās līnijas.

Rakstā tika aprakstīts scenārijs, kurā Krievijas prezidents Vladimirs Putins norobežotos no šādas provokācijas, ja tā notiktu, izliekoties, ka tā bijusi Baltkrievijas iniciatīva, kā arī ierosinātu darboties kā starpnieks strīda risināšanā.

Dalies ar šo ziņu