Lukašenko: Baltijas valstis nevienam nav vajadzīgas

Ārvalstīs
Sargs.lv/LRT
Foto: AFP/Scanpix
Foto: Foto: AFP/Scanpix

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko, gatavojoties militārajām mācībām “Zapad 2021”, sacījis, ka “šīs Baltijas valstis nevienam nav vajadzīgas”. Lukašenko komentējis NATO un Lietuvas amatpersonu teikto, ka “Zapad 2021” mērķis ir izspēlēt uzbrukuma manevrus, vēsta Lietuvas sabiedriskais medijs “LRT”.

“Mēs nevienam neuzbruksim. Mums tas nav vajadzīgs. Tomēr viņi joprojām par to ceļ traci,” Lukašenko sacīja Baltkrievijas valsts ziņu aģentūrai “BelTa”.

“Viņi saka, ka ir ļoti nobažījušies par to, ka mēs nonāksim gandrīz līdz Baltijas valstu robežām un ka dosimies cauri Suvalkiem uz Kaļiņingradu, pietuvojoties Baltijas valstīm. Šīs Baltijas valstis nevienam nav vajadzīgas. Baltkrievijai ir savas demogrāfiskās problēmas, nemaz nerunājot par Krieviju, ” norādīja A. Lukašenko.

Krievijas un Baltkrievijas militārajās mācībās “Zapad 2021” piedalīsies tūkstošiem karavīru, mācību lielāko daļu aizvadot galvenokārt Krievijas rietumu daļā un Baltkrievijā.

Iepriekš Baltijas valstu un NATO amatpersonas norādījušas, ka mācības paredzētas uzbrukuma operāciju izspēlēšanai reģionā.

"Sargs.lv" jau vēstīja, ka septembrī Krievija un Baltkrievija apvienosies kopīgās militārās mācībās “Zapad 2021”, kas rietumu militārajā apgabalā notiek reizi četros gados, lai demonstrētu apgabala militāro gatavību un spējas, kā arī padziļinātu sadarbības saites starp abām valstīm.

Dalies ar šo ziņu