ASV Jūras spēki uzsākuši plašas militārās mācības 17 laika zonās vienlaikus

Ārvalstīs
Sargs.lv/US Naval Forces Europe-Africa
Foto: Reuters/Scanpix
Foto: Foto: Reuters/Scanpix

ASV Jūras spēku pavēlniecība, ASV Klusā okeāna flote un ASV Jūras spēki Eiropā šodien uzsākuši plaša mēroga militārās mācības “LSE 2021”, kas norisinās 17 laika zonās vienlaicīgi, izaicinot komandieru spējas ātri pieņemt lēmumus un integrēt jūras spēkus.

“LSE 2021” ir globāli integrēts vingrinājums, kas, piedaloties vairākām flotēm, izstrādāts, lai savstarpēji sinhronizētu jūras operācijas un atbalstu. Mācību pamatā ir flotes kaujas problēmu un scenāriju novērtējums, lai pilnveidotu mūsdienu kara koncepcijas, tostarp jūras operācijas, bāzes un piekrastes operācijas saasinātā vidē.

“Mēs vairāk pievērsīsim uzmanību plašākai, uz visu floti vērstai pieejai, izaicinot komandieru spējas pieņemt lēmumus ar ātrumu un precizitāti, kas pārspēj pretinieku spējas,” komentēja ASV flotes komandieris admirālis Kristofers Greidijs. “Šīs ir vairāk nekā tikai mācības, jo tiek izmantots integrētais jūras spēks, lai dalītos sensoros, ieročos un platformās visā pasaulē.”

Jūras spēku integrācijas novērtēšana un uzlabošana, kā arī ASV Jūras spēku un ASV Jūras spēku korpusu integrēšana visās jomās globālā konfliktā ir nepieciešams ieguldījums pašreizējā un turpmākajā gatavībā.

““LSE 2021” nodrošina mūsu komandai iespēju plānot, vadīt un realizēt plaša spektra jūras operācijas. Mums jāstiprina sava gatavība un jāveicina savu spēju attīstība, lai jau tagad būtu gatavi iespējamai cīņai – likmes nevarētu būt augstākas,” sacīja ASV Klusā okeāna flotes komandieris admirālis Samuels Paparo. “Starptautiskos noteikumos balstīta kārtība ir būtiska mūsu tautai, kā arī mūsu partneriem un sabiedrotajiem miera, drošības un stabilitātes nodrošināšanai.”

Plašajās jūras mācībās tiks iekļauti eksperimentālo tehnoloģiju izmēģinājumi dažādās jomās, tostarp bezpilota tehnoloģijas.

“Mācības pārbaudīs mūsu komandieru spējas nodrošināt sinhronizētu darbību jebkurā laikā vai pat visu laiku. Tas palīdzēs mums veidot nepieciešamās iemaņas, lai regulāri to varētu atkārtot operatīvā un stratēģiskā līmenī,” norādīja ASV Jūras spēku Eiropā komandieris admirālis Roberts Bērks. “Izmantojot visas mūsu operatīvās spējas un strādājot kopā globālā mērogā, mēs patiesi izmantosim jūras spēkiem raksturīgo elastību, kontrolējot jūru un demonstrējot savas kaujas spējas.”

Mācības ir daļa no vingrinājumu sērijas, kas demonstrē ASV Jūras spēku spēju izmantot precīzus un letālus spēkus visā pasaulē trīs jūras spēku komandās, piecās flotēs un 17 laika joslās.

Dalies ar šo ziņu