ASV ģenerālis: Mūs ar Igauniju vieno ļoti spēcīgas attiecības

Ārvalstīs
Sargs.lv/ERR.ee
Foto: Sander Ilvest/Postimees Grupp/Scanpix Baltics
Foto: Foto: Sander Ilvest/Postimees Grupp/Scanpix Baltics

ASV armijas Eiropā un Āfrikā komandieris ģenerālis Kristofers Kavoli (Christopher Cavoli) uzskata, ka šobrīd notiekošās mācības “Defender Europe 21” ir vēl viens pierādījums tam, ka  ASV un Igauniju vieno ārkārtīgi spēcīgas divpusējas attiecības.

Ģenerālis Kavoli ceturtdien un piektdien viesojās Igaunijā, vizītes laikā sakot - abām valstīm ir spēcīgas divpusējas attiecības, un savietojamība tiek uzlabota visās jomās.

“Mūsu valstis paļaujas uz to, ka mūsu spēki ir gatavi aizstāvēt mieru jebkādos apstākļos. “Defender Europe 21” mums sniedz vislabāko iespēju pilnveidot savas spējas līdzās mūsu sabiedrotajiem un partneriem šajā stratēģiski nozīmīgajā reģionā, lai kopīgiem spēkiem būtu gatavi pārvarēt jebkuru krīzi, kas varētu rasties,” sacīja ģenerālis Kavoli.

“Defender Europe 21” ietvaros Igaunijā pēdējās nedēļas laikā ir demonstrēta raķešu palaišana gan no ASV, gan no Lielbritānijas daudzstobru reaktīvajām artilērijas sistēmām (MLRS), kā arī ASV Gaisa spēku karavīru desantēšanās virs Jarvas apriņķa.

Vizītes laikā ģenerālis Kavoli arī tikās ar Igaunijas Aizsardzības ministrijas un Igaunijas Aizsardzības spēku (EDF) augstāko vadību, tostarp Aizsardzības ministrijas parlamentāro sekretāru Kristjanu Priku (Kristjan Prikk) un Aizsardzības spēku komandieri ģenerālleitnantu Martinu Heremu (Martin Herem).

Kristjans Priks, kurš norīkots kā nākamais Igaunijas vēstnieks ASV, izteica pateicību par līdzšinējo ASV ieguldījumu Igaunijas un reģionālajā drošībā, kā arī apņemšanos to darīt ilgtermiņā, ko apliecina neskaitāmās regulārās mācības un karaspēka klātbūtne.

“Sargs.lv” jau ziņoja, ka šī gada martā Eiropā sākušās vienas no pēdējos gados lielākajām ASV armijas vadītajām mācībām “Defender Europe 21”, kurās iesaistīti 28 tūkstoši karavīru no 27 valstīm. Vērienīgo mācību laikā paredzēta teju vienlaicīga uzdevumu izpilde vairāk nekā 31 poligonā 12 dažādās valstīs, vēsta ASV Armijas pavēlniecība Eiropā.

Dalies ar šo ziņu