Krievijas Baltijas flotes granātmetēju komandas Kaļiņingradā trenē kaujas šaušanu

Ārvalstīs
Sargs.lv/The National Interest
Krievijas Baltijas flote
Foto: Foto: TASS/Scanpix

Šomēnes Krievijas jūras kājnieki Kaļiņingradas apgabala poligonā “Hmeļovka” īsteno vērienīgas militārās mācības, kuru laikā Baltijas flotes granātmetēju vienības kopā ar gaisa atbalstu trenējas ienaidnieka pozīciju iznīcināšanā piekrastē, ziņo vietne “The National Interest”.

Mācību kaujas laikā specializētās granātmetēju komandas bija tiešās uguns atbalsts gaisa uzbrukuma vienībām, iznīcinot apmēram 200 simulētu mērķu.

Kā paziņojusi Krievijas Aizsardzības ministrija – kopā ar gaisa atbalstu specializētās granātmetēju komandas veica uzbrukumus, izspēlējot iedomāta bruņota formējuma iznīcināšanu, kas gatavojis simulētu apdraudējumu Krievijas jūras spēku vienībām.

Krievijas Baltijas jūras flotes jūras kājnieki trenēja slazda izveidošanu iedomātajiem kaujiniekiem, likvidējot tos ar prettanku raķetēm “RPG-7” un automātiskajiem granātmetējiem “AGS-17”. Krievijas Aizsardzības ministrija informē, ka Baltijas flotes granātmetēju vienību kaujas šaušanu plānots turpināt līdz pat mēneša beigām.

“RPG-7” prettanku ierocis Krievijas armijā tika ieviests 1971. gadā, tā precizitāte ir 150 metri. To var aprīkot arī ar optisko tēmekli “PGO-7”, tādējādi sasniedzot teju trīskāršu palielinājumu, kā arī ar citām papildu ierīcēm, kas palīdz iznīcināt kustīgus mērķus.

Savukārt otrs padomju ēras ierocis – granātmetējs “AGS-17” pirmo reizi tika izmantots 1970. gadā. Tas izstrādāts kā smagais kājnieku atbalsta ierocis, kas paredzēts lietošanai no statīva, un uzstādīts, piemēram, transportlīdzeklī.

Dalies ar šo ziņu