Krievijas Baltijas flotes kuģi Ziemeļjūrā imitējuši raķešu šaušanu

Ārvalstīs
Sargs.lv/NavyRecognition.com
Korvete
Foto: Foto: Mikhail Klimentyev/TASS

Krievijas Baltijas kara flotes “projekta 20380” korvetes “Stereguščij” un “Soobrazitelnij” veikušas raķešu palaišanas treniņus Ziemeļjūrā, atsaucoties uz Baltijas kara flotes preses biroja ziņojumu, vēsta “Navyrecognition.com”.

“Ziemeļjūrā Baltijas flotes kuģu grupa veica elektronisko raķešu palaišanu no “Uran” raķešu sistēmas pa mērķiem, kas imitēja potenciālā ienaidnieka kaujas kuģu grupas,” sacīts paziņojumā.

Savukārt pēc šaušanas “Stereguščij” un “Soobrazitelnij” apkalpes veica kuģu bojājumu kontroles mācības, kā arī trenējās pret diversantiem vērstās operācijās diversantu aizsardzības mācības, kā arī trenēja kuģu savietojamības, sakaru un kopējās izvietošanās  spējas, vēsta “navyrecognition.com”.

Portālā raksta, ka Sanktpēterburgā esošā Centrālā jūras dizaina biroja “Almaz” izstrādātie “projekta 20380” kuģi radīti, lai pildītu operācijas un patruļas piekrastes ūdeņos, kā arī nodrošinātu uguns atbalstu jūras desanta uzbrukumu operācijās.

“Projekta 20380” korvetes apbruņotas ar “Uran” raķešu sistēmām un “Redut” pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmu, kā arī ar 100 milimetru “A-190” artilērijas lielgabaliem un 30 milimetru “AK-630” automātiskajiem pretgaisa aizsardzības sistēmām. Tāpat korvetes spēj nest “Ka-27” helikopterus, ziņo “navyrecognition.com”.

Dalies ar šo ziņu