Krievijas Baltijas flotes piloti veic iznīcināšanas vingrinājumus NATO mācību “Baltops 2020” laikā

Ārvalstīs
Sargs.lv/TASS
 Su-30SM
Foto: Foto: Sergei Malgavko/TASS/Scanpix

Laikā, kad Baltijas jūrā notiek NATO ikgadējās starptautiskās militārās “Baltops 2020”, vairāk nekā desmit Krievijas Baltijas flotes kaujas lidmašīnu, ieskaitot iznīcinātājus “Su-30SM” un taktiskos bumbvedējus “Su-24”, netālu veic savus militāros vingrinājumus, imitējot uzbrukumu potenciāliem virszemes mērķiem.

Kā ziņo flotes preses dienests, vingrinājuma laikā piloti veica izlūkošanas lidojumus uz norādīto jūras teritoriju un veica uzbrukumu mērķim –  imitēta ienaidnieka kuģu grupai. Kopumā vingrinājumā tika iesaistīti vairāk nekā desmit Krievijas Baltijas kara flotes kaujas lidaparāti.

Šīs Krievijas Baltijas flotes mācības notiek laikā, kad Baltijas jūrā tiek īstenotas arī vērienīgās ikgadējās NATO militārās mācības “Baltops 2020”. Tajās šogad piedalās aptuveni 3000 karavīru, kā arī 28 kuģi un 28 gaisa kuģi no 19 valstīm, tādējādi demonstrējot sabiedroto un partnervalstu sadarbību un savietojamību, apliecinot ilgtermiņa ieguldījumu reģiona drošībā un stabilitātē.

Zīmīgi, ka Krievijas Baltijas flotes mācību vingrinājumi notiek tieši tajās dienās, kad arī “Baltops 2020” kuģu grupa veic treniņus pretgaisa aizsardzībā un kara kuģu cīņā ar pretinieka gaisa kuģiem Latvijas teritoriālajos ūdeņos un ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā.

"Sargs.lv" jau rakstīja, ka "Baltops 2020" Baltijas jūrā notiek no 7. līdz 16. jūnijam, un šajās mācībās piedalās arī NBS Jūras spēku Mīnu kuģu eskadras mīnu kuģis M-06 “Tālivaldis” un Jūras spēku virsnieki, kuri dienesta pienākumus pilda Baltijas valstu jūras eskadras (BALTRON) štāba sastāvā.

Starptautisko militāro mācību “Baltops 2020” mērķis ir veicināt sabiedroto bruņoto spēku sadarbību un savietojamību, stiprināt spējas strauji reaģēt, izmantojot visu spēku veidu spējas, kā arī demonstrēt sabiedroto un partnervalstu apņēmību nodrošināt stabilitāti reģionā un gatavību aizsargāt Baltijas jūras reģionu.

Mācības “Baltops” Baltijas jūrā tiek īstenotas jau kopš 1971. gada, sniedzot iespēju NATO un reģionālajiem partneriem stiprināt savstarpējo spēku savietojamību, trenējoties veikt kombinētus taktiskos manevrus dažādos mācību scenārijos. Latvija mācībās “Baltops” piedalās kopš 1996. gada.

Dalies ar šo ziņu