Vairākās Baltkrievijas pilsētās OMON nolaiž vairogus

Ārvalstīs
Sargs.lv
Foto: twitter/beltanews
Foto: Foto: twitter/beltanews

Pēc Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu rezultātu paziņošanas daudzviet Baltkrievijā uzliesmoja masveida protesti, kuros piedalījušies tūkstošiem protestētāju. Lai arī lielākoties protesta akcijas izklīdinātas, vairākās vietās policija protesta akcijās noraudzījusies mierīgi, ar nolaistiem vairogiem.

Pēc 9. augusta Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām valsts galvaspilsētā Minskā un mazākās Baltkrievijas pilsētās sākušās protesta akcijas, kurās piedalījās tūkstošiem cilvēku. Lielākoties tās ar spēku izklīdinātas, pielietojot ūdensmetējus, gumijas lodes un stekus.

Kā liecina aculiecinieku kadri, vairākās pilsētās Baltkrievijas speciālās policijas vienība OMON kaujinieki nevis protestus izklīdinājuši, bet, nolaiduši vairogus, tajos noraudzījušies. Video vai foto pierādījumi ir no Žodno pilsētas, savukārt Pinskas pilsētā, kuras galva pēc tam iznācis un uzsācis sarunas ar demonstrantiem. Lielu uzmanību OMON aktivitātes trūkumam pievērsuši Krievijas mediji, piemēram, "Komsomolskaya Pravda" un "Moskovskij komsomoļec".

Portāls “Meduza.io”ziņo par līdzīgiem gadījumiem arī Lidas pilsētā, turklāt tiek ziņots, ka Žodno pilsētā OMON pat novilkuši ķiveres. Sociālajos tīklos populārākie kadri ir no Kobrinas pilsētas, kur protestētāji skandējuši “malači” un fotografējušies kopā ar mierīgi stāvošajiem OMON kaujiniekiem.

Image
Foto: Twitter/Nexta_En
Foto: Foto: Twitter/Nexta_En
Foto: Twitter/Nexta_En

Kremļa opozīcijas līderis A. Navaļnijs mikroblogošanas vietnē “Twitter” pārpublicējis video no Baranovičas, kurā demonstrantu pūlim izdevies panākt, ka OMON kaujinieki nekārtībā atkāpjas.

Image
Foto: twitter/navalny
Foto: Foto: twitter/navalny
Foto: twitter/navalny

Dalies ar šo ziņu