Bergmanis: Augstu novērtēta Latvijas karavīru profesionalitāte Kosovā

Viedoklis
LETA
Latvijas karavīrs Kosovā
Foto: srž. Ēriks Kukutis/Aizsardzības ministrija

Latvijas karavīru profesionalitāti, sagatavotību un kaujasspējas ļoti augstu novērtējusi NATO miera uzturēšanas operācijas Kosovā vadība, par Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja Raimonda Bergmaņa (AS) pausto aģentūru LETA informēja "Apvienotā saraksta" pārstāve Mudrīte Grundule.

Aizsardzības komisijas pārstāvji jūlija otrajā pusē apmeklēja Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) kontingentu NATO vadītajā miera uzturēšanas operācijā KFOR un tikās ar sabiedroto spēku vadību.

"Mūsu karavīri dod lielu ieguldījumu ne vien Latvijas, bet visas Eiropas drošības stiprināšanā," pēc atgriešanās no Kosovas akcentē Bergmanis.

Ņemot vērā pieaugošo saspīlējumu pie Eiropas robežām, nepieciešamību stabilizēt situāciju, kā arī Latvijas apņemšanos pildīt saistības attiecībā pret NATO un saviem partneriem, valdība jau atbalstījusi NBS karavīru dalības pagarināšanu NATO starptautiskajā miera uzturēšanas operācijā Kosovā līdz 2025.gada 31.decembrim, un rudenī par to vēl jālemj Saeimai, atzīmē politiķi.

Vizītes mērķis bija vērtēt Latvijas karavīru spējas, izaicinājumus misijā, sadarbības sekmīgumu ar NATO spēkiem un operācijas turpināšanas nepieciešamību, vienlaikus sekmējot parlamenta izpratni un stiprinot sadarbību ar Latvijas NBS kontingentu, norāda Grundule.

Vizītē piedalījās gan koalīcijas, gan opozīcijas deputāti Bergmanis, Jānis Skrastiņš (JV), Edmunds Zivtiņš (LPV) un Atis Švinka (P).

Dalies ar šo ziņu