Ukrainā nogādāts pirmais Latvijas un Lielbritānijas vadītās dronu koalīcijas sūtījums

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv
Bezpilota lidaparāts
Foto: Seržants Ēriks Kukutis / Aizsardzības ministrija

Ar organizācijas “Uzņēmēji mieram” atbalstu Ukrainā nogādāti bezpilota lidaparāti, kas ir pirmais Latvijas un Lielbritānijas vadītās starptautiskās dronu koalīcijas sūtījums.

Kopš kara sākuma Ukrainai piegādāti dažāda tipa Latvijā ražotie bezpilota lidaparāti. To kvalitāte, vadības vienkāršība un izturība izpelnījusies atzinību no Ukrainas sabiedrotajiem.

Jau ziņots, ka Latvija dronu koalīcijas attīstībai gadā atvēlēs vismaz 10 miljonus eiro. Aizsardzības ministrija ir saņēmusi informāciju par Ukrainai nepieciešamajiem droniem un uzsākusi sarunas ar vietējiem ražotājiem par to spēju piegādāt Ukrainas vajadzībām atbilstošus dronus un to sastāvdaļas.

Dronu koalīcijā esošo dalībvalstu ambīcija ir nodrošināt nepieciešamos dronus Ukrainas vajadzībām. Parakstot nodomu vēstuli, Latvija, Lielbritānija, Ukraina, Austrālija, Dānija, Igaunija, Lietuva, Nīderlande, Vācija un Zviedrija ir apņēmušās ieguldīt resursus dronu ražošanai, veikt dronu un rezerves daļu piegādes Ukrainai, kā arī īstenot dronu testēšanu un karaspēka apmācību, kā arī veikt jaunu tehnisko risinājumu ieviešanu.

Dalies ar šo ziņu