Agresorvalsts Krievija aprīko izvietoto starpkontinentālo raķeti ar “Avangard” hiperskaņas moduli

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv/Reuters/Janes
Agresorvalsts Krievijas Raķešu karaspēks izvieto starpkontinentālo ballistisko raķeti, kas aprīkota ar "Avangard" kaujas daļu
Foto: via REUTERS

Agresorvalsts Krievijas Bruņoto spēku Stratēģisko raķešu spēki spēki aprīkojuši vienu no izvietotajām starpkontinentālajām ballistiskajām raķetēm ar kodolgalviņu nest spējīgo hiperskaņas vadāmo kaujas moduli “Avangard”, vēsta aģentūra “Reuters”, atsaucoties uz Krievijas Aizsardzības ministrijas izpiatīto paziņojumu.

Starpkontinentālā raķete, kas aprīkota “Avangard”, izvietota pazemes raķešu šahtā Krievijas Dienvidos.

Iepriekš Krievijas diktators Vladimirs Putins publiski lielījās, ka šī tipa kaujas moduļi nav pārtverami ar ASV un tās sabiedroto rīcībā esošo pretraķešu aizsardzība sistēmu

Saskaņā ar aizsardzības nozares medija “Janes” iepriekš publicēto tehnisko informāciju, “Avangard” tipa manevrējošā kaujas moduļa lidojuma maksimālais ātrums 27 reizes pārsniedz skaņas āttumu. Tas spēj pārvietoties Zemes zemajā orbītā un vairākkārtīgi, mainot lidojuma trajektoriju, ienākt un atstāt Zemes atmosfēru.

Pēc “Janes” apkopotās informācijas, šo kaujas moduli iespējams izvietot uz Krievijas starpkontinentālajām ballistiskajām nesējraķetēm RS-18B/UR-100UTTKh SS-19 Mod 3 ‘Stiletto’, R-36M2, un  RS-28 “Sarmat”.

Kā atgādina “Reuters”, diktators V. Putins pirmo reizi par hiperskaņas ieročiem “Avangard” paziņoja 2018. gadā, šādi atbildot uz ASV jauno pretraķešu aizsardzības sistēmas izvietošanu.

Dalies ar šo ziņu