Video: Ādažu bāzē "LMT" un NATO demonstrē nākotnes sakaru tīklu tehnoloģijas

27. oktobrī Ādažu bāzē norisinājās jaunāko pētniecības un attīstības iniciatīvu demonstrācija 5G militārā pielietojuma testa vidē, ko īstenoja mobilo sakaru un tehnoloģiju uzņēmums “LMT” sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un NATO Sabiedroto Transformācijas pavēlniecību.

Pasākuma laikā varēja vērot virtuālās un papildinātās realitātes, bezpilota transportlīdzekļu, sensoru un lietojumprogrammu izmantošanu taktiskā 5G vidē. Tāpat alianse pārbaudīja 5G tehnoloģiju spēju uzlabot telemedicīnas pakalpojumu sniegšanu militārajam personālam. Pasākumā varēja vērot arī 5G tehnoloģiju izmantošanu ar mērķi uzlabot NATO spēku informētību un reaģēšanas ātrumu nākotnes potenciālajos konfliktos, veicinot alianses digitālo transformāciju un pāreju uz daudzdisciplīnu operācijām. "

LMT" un Sabiedroto Transformācijas pavēlniecība sadarbībā ar Latvijas aizsardzības nozari operacionālo tehnoloģiju pielietojumu Ādažu bāzes 5G militārā pielietojuma testa vidē izmēģināja no 23. līdz 27. oktobrim, lai pēcāk turpinātu inovāciju attīstību.

Dalies ar šo ziņu