“Rheinmetall” Rumānijā būvē militārā aprīkojuma apkopes centru Rietumu tankiem Ukrainā

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv/ Ukraine Military News/ NTV
Kājnieku kaujas mašīnas “Marder” priekšā “Rheinmetall” rūpnīcai
Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Vācijas militārais uzņēmums “Rheinmetall” ir uzsācis būvniecības darbus Rumānijā, lai atvērtu Ukrainas bruņoto spēku izmantotās Rietumu militārās tehnikas apkopes centru, vēsta Vācijas medijs “NTV”.

Centrā tiks apkalpotas pašgājējhaubices, kā arī kaujas tanki, kā “Leopard” 2 un britu “Challenger”, kājnieku kaujas mašīnas “Marder”, bruņutransportieri “Fuchs” un cita NATO militārā tehnika.

Centrs atradīsies netālu no robežas ar Ukrainu Satu - Mare pilsētas apkaimē un paredzēts, ka darbu tas sāks aprīlī.

"Rheinmetall” aktīvi strādā pie militārās apkopes un loģistikas centra izveides Rumānijā, NATO dalībvalstī. Centram jāieņem galvenā loma Ukrainā izmantoto Rietumu kaujas sistēmu operatīvās gatavības uzturēšanā un loģistikas atbalsta pieejamības nodrošināšanā," “NTV” sacīja “Rheinmetall” pārstāvis.

"Mums “Rheinmetall” ir ļoti svarīgi nodrošināt NATO spēkiem un Ukrainai vislabāko iespējamo atbalstu," teikts ģenerāldirektora Armīna Papergera (Armin Papperger) paziņojumā.

Viņš arī uzsver, ka liela nozīme aizsardzībā pret pilna mēroga Krievijas agresiju ir Ukrainai piegādāto ieroču apkope un remonts.

A. Papergers pagājušajā mēnesī sacīja, ka “Rheinmetall” pašlaik labo 50 “Leopard” 2 tankus un 100 “Leopard” 1 tankus un plāno iegādāties 36 “Leopard” 2 no Šveices, lai tos nodotu Ukrainai. Viņš arī dalījās detaļās par plāniem būvēt tanku rūpnīcu Ukrainā. Uzņēmuma vadītājs uzsvēra, ka pašlaik būvniecības koncepcija ir nodota Vācijas valdībai.

"Mums jādod Ukrainai iespēja sevi aizstāvēt. Tādu ražotni vienā dienā nevar uzbūvēt. Tāpēc mums jāsāk plānot jau tagad, ”sacīja A.Papergers.

Viņš arī norāda, ka būvniecības uzsākšanai nepieciešams Ukrainas valdības lēmums, jo rūpnīca nepiederēs “Rheinmetall”, uzņēmums to nomās. Pagājušās nedēļas beigās “Rheinmetall” delegācija devās uz Kijivu, lai tiktos Volodimiru Zeļenski un pārspriestu šo jautājumu.

2022. gada jūnijā “Rheinmetall” kopā ar savu partneruzņēmumu “KMW” nodibināja līdzvērtīgu apkopes centru Lietuvā, Jonavā, lai apkoptu Baltijas valstīs dislocētās Lietuvas un citu NATO bruņoto spēku kaujas mašīnas.

Dalies ar šo ziņu