Valsts policija sadarbībā ar Aizsardzības ministriju Ukrainai dāvina automašīnas

Tehnika un ekipējums (Papildināts)
Sargs.lv
Valsts policijas mašīnu dāvināšana Ukrainai. Foto: Armīns Janiks/ Aizsardzības ministrija
Foto: Valsts policijas mašīnu dāvināšana Ukrainai. Foto: Armīns Janiks/ Aizsardzības ministrija

Valsts policija sadarbībā ar Aizsardzības ministriju un labdarības fondu “Uzņēmēji mieram” ir atjaunojuši piecas VP vecā autoparka mikroautobusus, kas tiks piepildīti ar pārtiku un ģeneratoriem, lai jau šajā piektdienā dotos uz Doņeckas apgabalu, uzlabot policijas darba spējas Ukrainas armijas atgūtajā Limanas pilsētā, kā arī palīdzēt aizstāvjiem cīņās pie Bahmutas.

Piektdien 16. decembrī uz Ukrainu ar “Twitter konvoja” palīdzību tiks aizvesti pieci Valsts policijas “Volkswagen” kravas mikroautobusi. Trīs mašīnas tiks nodotas Ukrainas policistiem atbrīvotajā Limanas pilsētā, bet atlikušās mašīnas nonāks pie divām vienībām pie Bahmutas. Kā norāda, Ļimanas policijas priekšnieks, šobrīd Ukrainā trūkst policijas transportlīdzekļu. Tāpat svarīgi nodrošināt mašīnas Ukrainas armijai pie Bahmutas, kur pašlaik norisinās vissmagākās cīņas.

Image
Valsts policijas mašīnu dāvināšana Ukrainai. Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija
Valsts policijas mašīnu dāvināšana Ukrainai. Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

Galvenie ziedojumu idejas autori bija Valsts policija, kas Aizsardzības ministrijai un vecākajam ekspertam starptautiskās militāri reliģiskās sadarbības jautājumos Elmāram Pļaviņam izteica vēlmi nosūtīt uz Ukrainu savas vecā autoparka automašīnas.

Elmārs Pļaviņš saka: “Kā vecākais bruņoto spēku eksperts visu koordinēju. Uzzinot policijas labo gribu, savedu viņus kopā ar labdarības fondu “Uzņēmēji mieram”, kas atjaunoja mašīnas tehniskā kārtībā, piepildīja tās ar ēdienu un ģeneratoriem. Savukārt, Aizsardzības ministrija palīdz busiņiem nonākt konkrētās vietās Ukrainā.”

Limanas policija jaunās mašīnas izmantos operatīvai un saimnieciskai darbībai, savukārt divas Ukrainas vienības mikroautobusus izmantos, lai pārvietotu karā ievainotos, kā arī pašus karavīrus cīņās pie Bahmutas.

“Apmeklējot kolēģus Ukrainā, devu solījumu, ka Valsts policija turpinās atbalstīt Ukrainu visos iespējamos veidos. Vērtējot un pārskatot mūsu rīcībā esošos resursus, saskatījām iespēju šobrīd ziedot vēl piecus transportlīdzekļus Ukrainas aizstāvjiem un esam gandarīti, ka veiksmīgas iestāžu un organizāciju sadarbības rezultātā jau pavisam drīz tās sasniegs galamērķi. Ceram, ka tās būs kaut neliels atbalsts drosmīgajai Ukrainas tautai. Slava Ukrainai!” apliecina Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks.

Image
Elmārs Pļaviņš un Ieva Driksna. Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija
Elmārs Pļaviņš un Ieva Driksna. Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija
“Uzņēmēji mieram” valdes locekle Ieva Driksna intervijā portālam “Sargs.lv” norāda, ka labdarības fonda mērķis ir atbalstīt tieši aizsardzības nozari. “Ņemot vērā, cik liela korupcija pastāv Ukrainā, mūsu izvēle krita tieši uz Aizsardzības ministriju un atbalstīt Ukrainas aizsardzību. Tā kā strādājam tikai ar juridiskajām personām, naudai ir jābūt maksimāli efektīvi apsaimniekotai. Mēs uzticamies Aizsardzības ministrijai, ka ziedotais nonāks tur, kur Ukrainā tam ir jānonāk,” atzīst Ieva Driksna.

Labdarības fonds “Uzņēmēji mieram”, kurā ir apvienojušies desmitiem Latvijas uzņēmumu, lai palīdzētu Ukrainai, līdz šim ir apsaimniekojuši 5 miljonus eiro, lielāko uzsvaru liekot tieši uz Ukrainas aizsardzības spēku stiprināšanu.

Valsts policija savukārt līdz šim ir atbalstījusi Ukrainu, organizējot vasaras nometni ukraiņu bērniem. Aizsardzības ministrijas vecākais eksperts starptautiskās militāri reliģiskās sadarbības jautājumos Elmārs Pļaviņš norāda, ka arī turpmāk Valsts policija sniegs palīdzību, turpinot ziedot savas novecojušās automašīnas, ukraiņu mobilitātes veicināšanai atkarot valsti no okupantiem.

Dalies ar šo ziņu