Apvienotā Karaliste: Ieroču trūkuma dēļ Krievija pret Ukrainu var izmantot raķetes bez kodolgalviņām

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv/Politico
Ukrainā nokritušās Krievijas raķetes atlūzas
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija izteikusi pieņēmumu, ka Krievija karā pret Ukrainu varētu izmantot vecākas paaudzes spārnotās raķetes no kurām nomontētas  kodolgalviņas. Šāda Krievijas improvizācija liecina par tālās darbības rādiusa raķešu krājumu izsīkumu, norāda ministrija.

Apvienotās Karalistes Aizsardzības ministrija, atsaucoties uz jaunāko izlūkošanas informāciju, norāda, ka Krievija, visticamāk, novecojušajām spārnotajām raķetēm noņem kodollādiņus, lai apšaudītu Ukrainu ar pašām raķetēm, kuru primārais uzdevums iepriekš bija kodollādiņu nešana.

Apvienotās Karalistes izlūkdienesti pie šāda secinājuma nonākuši, pamatojoties uz atklātā pirmkoda attēliem, kuros redzamas Krievijas raķetes atlūzas, kas astoņdesmitajos gados tika izstrādātas kā kodolieroča nesējs, bet tagad, iespējams, tiek izmantota apšaudē bez kaujas galviņas.

"Lai kādi būtu Krievijas nolūki, šī Krievijas improvizācija liecina par tālās darbības rādiusa raķešu krājumu izsīkšanu," sacīja Apvienotās Karalistes Aizsardzības ministrija. Protams, šāda veida raķešu izmantošana bez kodolgalviņas "joprojām var radīt zināmus bojājumus", taču to precizitāte pret konkrētiem mērķiem ir apšaubāma.

Dalies ar šo ziņu