ASV Jūras spēki izmēģinājuši lāzerieroci dronu notriekšanai

Tehnika un ekipējums
lāzerierocis
Foto: Foto: U.S. Navy

ASV Jūras spēki veiksmīgi izmēģinājuši augstas enerģijas lāzerieroci, kura uzdevums ir notriekt  pusceļā lidojošus dronus, atsucoties uz  ASV Jūras spēku Klusā okeāna floti ziņo izdevums "Stars and Stripes".

Šādu izmēģinājumu 16. maijā veicis ASV desanta kuģis “USS Portland”, notriecot bezpilota lidaparātu tā lidojuma laikā.

ASV Jūras spēki publiskojuši attēlus un videoierakstus, kurā fiksēta lāzera izšaušana un mērķa notriekšana. Jūras spēku paziņojumā norādīts, ka šis izmēģinājums pierāda pirmo soli sistēmas ieviešanai apbruņojumā.

“USS Portland” kapteinis Kerijs Sanderss (Karrey Sanders) izdevumam “Stars and Stripes” atzinis, ka ar šo ieroču sistēmu kuģis spēs veidot jaunus nosacījumus kaujas situācijām jūrā. “Veicot ieroča izmēģinājumus jūrā gan pret droniem, gan nelielām laivām, mēs iegūsim vērtīgu informāciju par ieroča spējām pret potenciāliem draudiem,” viņš uzsvēra.

Pēdējais “Northrop Grumman” ražotā lāzerieroča izmēģinājums noticis trīs mēnešus pēc tam, kad Ķīnas iznīcinātājkuģis ar lāzeru, kas pēc būtības jau pieder ieroču pakāpei, februāra otrajā pusē apstaroja ASV Jūras spēku jūras spēku patruļas lidmašīnu “P-8A Poseidon”. Toreiz ASV šādu rīcību nosauca par nedrošu un neprofesionālu.

Toreiz lāzeruzbrukumu lidmašīnai konstatēja tajā esošie sensori, jo pret lidaparātu vērstais lāzera stars ar neapbruņotu aci nebija redzams.

19. martā Ķīnai piederošie mediji ziņoja, ka Pekinai jāapsver neletālu lāzeru izmantošana pret ASV Jūras spēkiem, lai atturētu tos no ceļošanas caur Dienvidķīnas jūru.

Dalies ar šo ziņu