NBS hanbola komanda "ASK Zemessardze/LSPA" Latvijas čempionātā izcīna 2. vietu

Sports (Papildināts)
Sargs.lv/LETA
ASK Zemessardze
Foto: Latvijas Hanbola federācija

Pēc ļoti sīvas cīņas ar komandu Dobeles "Tenax" Latvijas hanbola čempionāta finālā Nacionālo bruņoto spēku (NBS) hanbola komanda "ASK Zemessardze/LSPA" izcīnīja otro vietu. Komandas vecākais treneris Andris Ulāns atzīst - lai arī komanda mērķtiecīgi gāja uz pirmo vietu, arī sudraba medaļa ir ļoti liels sasniegums.

Dobeles "Tenax" komanda 29. maijā savā laukumā kļuva par astoņkārtēju Latvijas čempioni handbolā. "SynotTip" handbola virslīgas finālsērijas trešajā spēlē dobelnieki ar rezultātu 41:19 (16:10) uzvarēja NBS komandu "ASK Zemessardze"/LSPA  un sērijā līdz trīs uzvarām panāca 3-0.

Dobelnieki maču iesāka ar trīs bezatbildes vārtiem un arī spēles turpinājumā vadības grožus neizlaida, vēl vairāk palielinot savu pārsvaru.

Image
hanbols
Foto: Latvijas Handbola federācija

Bronzas medaļas ieguva "Ogre"/"Hydrox", kas sērijā ar 2-0 pārspēja Murjāņu Sporta ģimnāzijas (MSĢ) vienību. Pusfinālā dobelnieki ar 2-0 pārspēja MSĢ un "ASK Zemessardze"/LSPA ar tādu pašu rezultātu guva virsroku pār ogrēniešiem. Pagājušajā sezonā Dobeles "Tenax" finālā ar 3-0 uzvarēja "Ogri".

Taču komandas vecākais treneris Andris Ulāns atzīst - lai arī komanda mērķtiecīgi gāja uz pirmo vietu, arī sudraba medaļa ir ļoti liels sasniegums.

"Ar rezultātu esam varen apmierināti, jo sākotnēji domājām, ka būsim varbūt ceturtie, maksimāli - trešie. Dobeles hanbolisti ir simts punkti dūšīgāki par mums, viņu komandas sastāvā ir septiņi Latvijas pieaugušo izlases spēlētāji, mums ir tikai trīs, no kuriem Latvijas izlases spēlētājs ir tikai viens, pārējie ir kandidāti," viņš saka.

Treneris piebilst, ka šī gada komandas rādītāji ir ļoti labi un, salīdzinot ar laiku pirms četriem gadiem, šī gada sniegums ir kā diena pret nakti - spēlētāju smagais darbs treniņos ir vainagojies ar rezultātu. Pašlaik komanda sasniegusi tādu līmeni, ka ir tikai divas izvēles - turpināt augt vai regresēt. Tāpēc nākamajā sezonā ir doma spēlēt Baltijas līgā, kas ir pakāpi augstāks līmenis par Latvijas čempionātu. "Redzēsim, kā mums tur ies. Mācību treniņu darbs ir nostādīts vajadzīgajā līmenī, tāpēc šobrīd fokuss uz trīs citām lietām - treniņu darba organizāciju un finansēm. Bez tām vēl intensīvāk mums strādāt nav iespējams," pauž A. Ulāns, piebilstot, ja šie izaicinājumi tiks atrisināti, tad jāsāk kāpināt spēlētaju varēšana un sniegums.

Paralēli tiek apzināti jaunie sportisti no Murjāņu Sporta ģimnāzijas hanbola nodaļas, kuri ir gatavi pievienoties komandai "ASK Zemessardze/LSPA", ja saredzēs tai perspektīvu.

"Sargs.lv" jau rakstīja, ka NBS hanbola komanda, kuras sastāvā spēlē tikai Nacionālo bruņoto spēku karavīri, zemessargi, pāris Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas studenti, kā arī divi iekšlietu sistēmas darbinieki - "ASK Zemessardze/LSPA” šogad bija reāli Latvijas čempionāta hanbolā čempionu kandidāti.

“ASK Zemessardze/LSPA” komandas ilglaicīgais treneris Andris Ulāns atzīst, ka šī komanda ir vienīgā Latvijas bruņotajos spēkos, kas pašlaik spēlē Latvijas čempionātu augstākajā divīzijā - virslīgā, un komandas spēlētāji to panākuši ar neatlaidīgu un mērķtiecīgu darbu un treniņiem.

Image
Latvijas Handbola federācija
Foto: Latvijas Handbola federācija

Savulaik Latvijas armijā jau bijusi spēcīga handbola komanda, kas 13 reizes izcīnījusi Latvijas čempionu titulu, bija Baltijas līgas čempioni, Pasaules armiju čempioni un startēja arī Eiropas kausu turnīros. Šodien labākie sportisti tiek piesaistīti tieši profesionālajam dienestam vai Zemessardzei, līdz ar to viņi, pirmkārt, ir karavīri un tikai pēc tam – sportisti, tāpēc treniņiem laiks atliek galvenokārt tikai vakaros un brīvdienās.

Komandas vārdā treneris A. Ulāns izsaka pateicību Zemessardzei par finansiālu atbalstu; tagad komanda varēs gatavoties arī nākamās sezonas spēlēm.

Image
Latvijas Handbola federācija
Foto: Latvijas Handbola federācija

Dalies ar šo ziņu