Bruņoto spēku komandieris atklās Nacionālo bruņoto spēku spartakiādi

Sports
Sargs.lv
Ādažu bāzes sporta komplekss
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Ceturtdien, 8. jūlijā, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš Ādažu bāzes sporta kompleksā atklās Nacionālo bruņoto spēku sporta sacensības – spartakiādi.

Spartakiādi organizē Bruņoto spēku Sporta klubs un tās mērķis ir veicināt fiziskās sagatavošanas un sporta attīstību bruņotajos spēkos, kā arī noskaidrot sportiskākās militārās vienības un labākos sportistus.

Spartakiādes dalībnieki sacentīsies dažādās sporta disciplīnās, tajā skaitā skriešanā, virves vilkšanā, šaušanā ar triecienšauteni un dienesta pistoli, orientēšanās, militarizētajā stafetē, pludmales volejbolā, tautas bumbā un citos sporta veidos. 

Sporta kompleksa atklāšanas ceremonija Ādažu bāzē notika 2020. gada augustā. Tajā ietilpst dažādas sporta zāles, piemēram, basketbola zāle, florbola/handbola zāle, cīņas zāle, boksa zāle, galda spēļu telpa, atlētikas un grupu nodarbību zāles, kā arī telpa, kas paredzēta alpīnisma nodarbībām. Tāpat Sporta kompleksa teritorijā pieejams vieglatlētikas stadions un mākslīgā zāliena futbola laukums, pludmales volejbola laukumi, basketbola/strītbola laukumi, tenisa laukumi, kā arī ielu vingrošanas laukums. 

Pēdējo reizi Nacionālo bruņoto spēku spartakiāde notika 2019. gadā Salacgrīvā. 2020. gadā, ņemot vērā Covid-19 izplatības dēļ noteiktos ierobežojumus, spartakiāde tika atcelta.  

Dalies ar šo ziņu