Pēc gada pārtraukuma Ādažu bāzē notiks NBS sporta spēles

Sports
Sargs.lv
Ādažu bāzes sporta komplekss
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Pēc gada pārtraukuma šogad Ādažu bāzes Militārajā sporta kompleksā un šautuvēs norisināsies Nacionālo bruņoto spēku (NBS sporta spēles), portālu “Sargs.lv” informēja NBS Sporta kluba pārstāvis Inguss Immers.

Šogad sacensības notiks 8.jūlijā.

Viņš stāstīja, ka iepriekšējās NBS sporta spēles aizritējušas tikai 2019. gadā. Pērn plānoto pasākumu Covid-19 pandēmijas izplatības noteikto ierobežojumu dēļ nācies atcelt.

Tiesa, arī šogad sporta spēļu dalībniekiem būs noteikti ierobežojumi dalībai NBS sporta spēlēs. Kā informēja I. Immers, tajās drīkstēs piedalīties tikai vakcinētās personas, savukārt izslimojušajiem un nevakcinētajiem šādas iespējas nebūs.

Neraugoties uz stingrajiem Covid-19 pandēmijas ierobežošanas noteikumiem šogad sacensībās varētu piedalīties aptuveni 16 Nacionālo bruņoto spēku un Zemessardzes, kā arī sabiedroto vienības. Katras vienības sastāvā varētu būt 40-50 cilvēku, Kopīgajam dalībnieku skaitam, pēc optimistiskajām prognozēm, būtu jāsasniedz 500 cilvēku.

Šis arī būs pirmais gads, kad sacīkstēm tiks izmantots nesen atklātais Ādažu bāzes sporta komplekss. Tāpat sacensības norisināsies Ādažu šautuvēs, savukārt orientēšanās un krosa sacensības notiks pie Dūņezera.

Pēdējo reizi NBS sporta spēles notika 2019. gadā Salacgrīvā.

Dalies ar šo ziņu