Latvijas Jūras spēki un fonds "Uzņēmēji mieram" aicina ziedot Ukrainas Jūras spēkiem to cīņa pret agresorvalsts karaspēku

Sabiedrība
Sargs.lv/ Uzņēmēji mieram
Ukrainas Jūras spēku karogs mastā
Foto: Facebook/ВМС ЗС України

Fonds "Uzņēmēji mieram", NBS Jūras spēki un Aizsardzības ministrija aicina Latvijas uzņēmumus un ikvienu Ukrainas atbalstītāju piedalīties ziedojumu kampaņā "Ziedo Ukrainas Jūras spēkiem", lai sagādātu tehniku un nepieciešamo aprīkojumu 300 000 EUR apmērā Ukrainas Jūras spēku vienībām.

Par piesaistītajiem ziedojumiem plānots iegādāties karā tik ļoti svarīgās pretdronu sistēmas, izlūkdronus, kā arī ūdenslīdēju ekipējums, ugunsdzēsēju šļūtenes un citu nepieciešamo tehniku. Par ziedojumiem tiks organizēta arī nometne Ukrainas Jūras spēku karavīru bērniem Liepājā 2024. gada vasarā. Kā norāda fonds “Uzņēmēji mieram”, 300 000 eiro ir tikai sākotnējā summa, ja atsaucība būs pietiekami liela, būs iespēja palīdzēt arī citām vienībām.

Jūras spēku komandieris jūras kapteinis Māris Polencs uzsver: "Sasniedzamais mērķis ir augsts un vēl viens solis pretī uzvarai. Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā nevienu nav atstājis vienaldzīgu, un kopā mēs spējam palīdzēt daudz vairāk, ātrāk un efektīvāk. Atbalsts Ukrainas Jūras spēku karavīru bērniem ir atbalsts arī pašiem karavīriem un viņu ģimenēm, lai bērniem būtu iespēja atgūties no emocionālajiem pārdzīvojumiem."
Image

Jūras spēki jau iepriekš Ukrainas Jūras spēkiem ir ziedojuši ģeneratorus un akumulatorus, divus gadus atbalstījuši Valsts aizsardzības un patriotisma fonda "Namejs" rīkoto nometni Ukrainas karavīru bērniem, kā arī veikuši Ukrainas bruņoto spēku karavīru apmācību, tādējādi, spēcinot viņu kaujas spēju attīstību.

"Pateicoties ciešajai sadarbībai ar Aizsardzības ministriju un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem "Uzņēmēji mieram" ir iespēja mērķēti palīdzēt tām Ukrainas bruņoto spēku vienībām, kurām kritiski nepieciešama konkrēta palīdzība - šajā gadījumā pretdronu sistēmas, lai palīdzētu sargāt Ukrainas debesis un glābtu dzīvības," norāda fonda "Uzņēmēji mieram" direktore Laura Skrodele.

Ziedojumu kampaņas norisi, kā arī Ukrainas Jūras spēku karavīru bērnu nometnes rīkošanu un organizēšanu atbalsta arī Liepājas pašvaldība. Kā norāda Liepājas domes priekšsēdētājs Gunārs Ansiņš: "Ukraiņu karavīri, cīnoties uz dzīvību un nāvi, dod vienu triecienu pēc otra, lai apturētu milzīgo Krievijas armiju un rūpētos ne vien par savu, bet arī mūsu visu drošību, brīvību un neatkarību. Jebkura palīdzība Ukrainai šajā situācijā ir neatsverama, un mēs Liepājā esam apņēmušies atbalstīt Ukrainu un ukraiņus, cik vien tas ir mūsu spēkos. Šodien un līdz pat Ukrainas uzvarai."

Ikviens Latvijas uzņēmums vai fiziska persona var kļūt par kampaņas "Ziedo Ukrainas Jūras spēkiem" atbalstītāju, veicot pārskaitījumu uz kontu:
Fonds Entrepreneurs for Peace
LV37HABA0551052837482
Reģ. Nr.: 40008315882
Ziedojuma mērķis: Ziedojums

Video sižets par Ukrainas Jūras spēku vienību uz Dņipras (Viktors Sajenko):

Fonds "Uzņēmēji mieram" tika izveidots Krievijas uzbrukuma pirmajā dienā, apvienojot vairāk nekā 300 Latvijas uzņēmēju, un kopumā līdz šim fonds ir nosūtījis uz Ukrainu palīdzību vairāk nekā 9,2 miljonu EUR apmērā. Starp nosūtītās palīdzības pozīcijām ir vairāk nekā 380 dronu, 135 ģeneratoru, 7600 militārā ekipējuma vienību, 400 transportlīdzekļu, 100 nakts redzamības iekārtas, 260 mobilās uzlādes stacijas un citas tehniskās pozīcijas, kā arī humānās palīdzības kravas un atbalsts Ukrainas slimnīcām vairāk nekā 1,5 miljonu apmērā. Tāpat arī fonds "Uzņēmēji mieram" īstenojis vairākus rekonstrukcijas projektus, lai sniegtu tūlītēju palīdzību Ukrainas civiliedzīvotājiem.

Dalies ar šo ziņu