Aizsardzības ministrs piedalīsies starptautiskas domnīcas “GLOBSEC” diskusijā par kiberdrošību

Sabiedrība
Sargs.lv
Aizsardzības ministrs Artis Pabirks
Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Šodien aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalīsies starptautiskās domnīcas “GLOBSEC” organizētā tiešsaistes diskusijā “Kiberdrošība: publiskā un privātā sektora partnerība”, kur paudīs viedokli par potenciālajiem kiberuzbrukumiem no Krievijas puses un iespējamām Rietumu atbildēm uz tiem.

Laikā, kad pasaulē strauji attīstās digitalizācija, attiecīgi pieaug arī kiberuzbrukumu apjoms, līdz ar to nozares speciālistiem nemitīgi ir jāstrādā pie kiberdrošības risku novēršanas.

Šajā tiešsaistes diskusijā galvenokārt tiks debatēts par šādiem jautājumiem – kas būtu jāiekļauj ASV un Eiropas Savienības kiberdrošības instrumentu komplektā; kā likumdevēji un korporācijas var sadarboties, lai labāk reaģētu uz kiberuzbrukumiem; vai kiberdraudi, ar kuriem saskaras uzņēmumi un valstis, ir līdzīgi.

Diskusijā kopā ar A. Pabriku piedalīsies arī kiberdraudu eksperte un bijusī Eiropas Savienības tiesībaizsardzības aģentūras “Eiropols” pārstāve Viktorija Beinesa (Victoria Baines) un Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis Niko Lange (Nico Lange)

Starptautiskā domnīca “GLOBSEC” ir Slovākijā bāzēta neatkarīga, bezpartejiska nevalstiska organizācija, kas apņēmusies uzlabot drošību, labklājību un ilgtspējību Eiropā un visā pasaulē. Tās misija ir ietekmēt nākotni, ģenerējot jaunas idejas un risinājumus labākai un drošākai pasaulei. Savukārt domnīcas galvenais mērķis ir veikt pētījumus par būtiskākajiem draudiem un riskiem sabiedrībai un organizēt globālas debates, iesaistot tajās ārpolitikas un drošības politikas ekspertus, šādi stimulējot publiskā un privātā sektora dialogu.

Dalies ar šo ziņu